24. 02. 2016.

kartoni

PSV - Atletico (M) br. žutih kartona 3,5 over  1.55
Flensburg - Leipzig H-9,5  2  1.45

Ulog 10€ Koeficijent: 2.25
Rez:

Za ovo "specijalisti" za kartone kažu da je "zicer". Sudi Talijan, koji je u raznim natjecanjima koja je sudio u preko 84% utakmica na overu kartona. Kada se uzme u obzir intenzitet kojim igraju gosti, uz važnost utakmice, onda je teško zamisliti "prijateljsku utakmicu". Koeficijent je takav zbog PSV-a koji ne dobija puno žutih, ali kada ih "ragbijaši" iz Madrida opletu par puta po nogama, treba vidjeti kako će reagirati. Uglavnom, ovo je koeficijent i granica iz bwina, jer su ostale kladionce uglavnom granicu stavile na 4,5, pa i iz te perspektive izgleda kao dobra oklada. # Flensburg se napali protiv jakih, dok ovakve utakmice uglavnom odrađuje. Zakomplicirali su prvenstvo, pa uz činjenicu da protiv Kiela igraju, i mogu ih prestići u međusobnoj utakmici, čekaju kiks Lowena za naslov. No, gosti su solidni, i kao novajlije u ligi već su praktično osigurali opstanak. Znaju gubiti sa solidnom razlikom od najboljih ekipa, ali uglavnom jer ostanu na malom broju golova, no danas ne očekujem Flensburg u obrambenom top izdanju. Za tri dana igraju protiv Veszprema u ligi prvaka, i to im je vrlo važna utakmica, jer bi pobjedom osigurali drugo mjesto, a u zadnjem kolu protiv Parisa odlučivali o prvom. Prvim mjestom izbjegavaju 1/8 finala, a drugim mjestom bi za protivnike dobili vjerojatno Montpellier. Ako ne uspiju, čeka ih Vardar ili Szeged, što je u odnosu na prve varijante ipak znatno teži put. Stoga ih danas očekujem u "ležernijem" izdanju, i vjerujem da će dobiti, ali ne vjerujem da će se potrgati da razbiju goste.

ziceri

Lube Banca - Molfetta  1  1.12
Ystadt - Karlskrona 1  1.12

Ulog: 23,6€ Koeficijent: 1.26
Rez:29,74€

Lube Banca je u zadnjem kolu, u derbiju dobila Modenu u gostima i izborila pobjedu prednosti u borbi za prvo mjesto. No, Modena i Trentino pušu za vrat, pa bi vrhunska glupost bila poništiti veliku pobjedu protiv solidnog protivnika, koji je u dobroj situaciji da izbori play off, ali sa 9 pobjeda i 10 poraza u do sadašnjem tijeku prvenstva. Ekipa koja se bavi odbojkom piše da je pobjeda domaćina sa hendikepom setova 1,5 zicer. # U Švedskoj play off se igra drugačije, pošto prvoplasirane 4 ekipe biraju sa kojom ekipom plasiranom od 5-og do 8-og mjesta žele igrati. Naravno redosljed biranja ide po plasmanu, pa prva ekipa i bira prva. Ystadt je uložio u ekipu ove godine sa ciljem da pariraju Kristianstadtu, ali za sada nisu na tom nivou, zahvaljujući ozljedama, prije svega Kima Anderssona, koji ima veliku važnost za ekipu, i obrambeno, ali naročito u napadu. Zaostaju dva boda, uz utakmicu manje za Redbergslidsom i Savehofom, pa ako su prva dva mjesta podijeljena, cilj je do kraja sezone izboriti treće mjesto. A vremena je malo, i ostale su im još 6 kola, a slijede tri utakmice, (gostuju kod Alingsasa, i dočekuju Malmo, uz zaostalu utakmicu protiv Hammarbya) u kojima će biti puno posla, pa ovo danas jednostavno moraju dobiti kako znaju, jer porazom bi došli u situaciju da bi im play off došao u pitanje. No, Kim Andersson je zdrav, a dolazi im Karlskrona koja je lošim rezultatima protiv direktnih konkurenata vjerojatno "osigurala" play out.

rizik

Besiktas - Kiel  AH+8  1  1.43
Khimki - Rovinari H-13,5  1  1.40

Ulog  15€ Koeficijent 2.0
Rez:15€

Besiktas ponovo na listiću, a razlog je uvijek isti. Činjenica je da su najslabija ekipa ove razine lige prvaka, ali što zbog određene kvalitete koje posjeduju (Done, Đukić, Pribak, Rašić, Ninčević), što zbog opuštenijeg pristupa protivnika, uglavnom su hendikepi protiv njih pretjerani. Igraju bez obrane, pa ispod 30 mogu primiti samo slučajno, ali napadački su na prosjeku od 29 golova, Za Kiel ova utakmica i nema veliku važnost, a za tri dana ih čeka prvenstvena utakmica sa nezgodnim Fuchseom, i nakon što je Flensburg dobio Lowena, Kiel ima ponovo realne šanse za naslov. U ligi prvaka su na 4-tom mjestu, a do trećega ne mogu, a prestići ih može samo teoretski Zagreb. Ali, u play offu, četvrta ekipa ide na petu u drugoj skupini, tako da Kiel i Zagreb u "normalnom" raspletu u ovoj grupi čekaju najvjerojatnije Szeged i Vardar, a teoretski može tu dospjeti i Lowen, iako u takav rasplet sumnjam. Pošto je kod Kiela situacija sa ozljedama poznata, nazire se povratak Dissingera, dok Wienczek, Toft Hansen, Weinhold i dalje nisu na raspolaganju. U gustom ritmu veliki teret pada na Duvnjaka i Canellasa, jer Lacković nema pravo igranja u ligi prvaka, a Mamelundu trener ne vjeruje u ofanzivnom dijelu. Stoga Gislasson na srednjem koristi Kleina, pa vjerujem da će i danas imati znatnu minutažu. Sve u svemu, Kiel je bolji, ali sumnjam da će naročito u obrambenom dijelu zapinjati do daske, i trošiti "neozlijeđene" članove sedmorke. # FIBA kup, doigravanje, i uzvratni susret nakon pobjede Rovinarija na svom terenu. No, okolnosti su se drastično promijenile. Rumunjskom "HEP-u" država je zabranila sponzoriranje sportskih klubova (zbog malverzacija jer se na taj način izvlačio novac!!! Baš su pohlepni i nepošteni ljudi u upravama javnih poduzeća. U Rumunjskoj). Pošto su već dugovali igračima, a jasno je da love nema, posljednju su utakmicu prvenstva igrači odbili igrati, pa su sa juniorima, i par igrača iz prve postave, izgubili 40:108. Danas je na put krenula jača ekipa, ali bez Eziukwua i Gutaia, no i trener u izjavi nije siguran tko će, i još bitnije, kako će igrati njegova ekipa, jer u nastalim okolnostima teško se fokusirati na košarku.