03. 07. 2015.

tenis

Nekako danas sami "padaju" veliki koeficijenti. Rijetko je isplativo ići protiv bookiesa, ali neki put se jednostavno mora probati.

Baghdatis - Goffin  1  2.50
Kudla - Giraldo  2  2.62
Mayer L. - Anderson TB prvi set  2.25
Vanderweghe - Stosur  1  1.72
Butorac/Fleming - Pospisil/Sock  1  2.60
Muguruza/Suarez - Black/Raymond  1  1.61

Ulog 1/10 Sistem 3/6  Bet365
Rez:0

Goffin je postavljen za izraženog favorita vjerojatno jer je upitno stanje "Markove" noge, i prošli je meč odigrao u teških 5 setova, pa je procjena da nije u optimalnom stanju. Ali, protiv Goffina ima čistih 3:0, od toga 2 puta ove godine, i to jednom na Australiji pod jednakim pritiskom. Nije samo dobio tri meča, već je to izgledalo dosta lagano. Goffin igra prosječno čitavu godinu, i dobija on Janowicze, Gombose, Krajinoviće, i sl. ali praktično nema pobjedu protiv jakog imena čitavu sezonu. Da li je Baghdatis jako ime na travi? Za 2.50 će danas biti. # Kudla kao i Goffin. Puno pobjeda, i poštujem to, no Giraldo je od tih igrača koje je dobio jednostavno bolji. Nema on neke rezultate na travi, ali gubi od Federera, Isnera, Dolgopolova, a ispod tog ranga dobija. Ne mislim da će biti lagano, i da će se prošetati, ali za ovaj koeficijent se isplati probati. # Mayer ima vrlo kvalitetan servis, ne samo snagom, već i varijacijama. Osim toga ne čudi se kada se loptica vrati, već ima i solidno posloženu igru iza servisa. No na returnu je klimav, naročito na backhandu. Sa druge strane ne mogu zaboraviti Andersona protiv Wawrinke, i više od 80% ubačenih prvih servisa. Strašno. Sa druge strane niti on na returnu ne briljira, pa bi ovo ako ne bude neke "drhtavice" na početku lagano moglo biti bez breakova u prvom setu. # Vanderweghe napokon u centru pažnje, očito joj se sviđa, i koristi priliku za lupetanje o svemu i svačemu. Protiv Pliskove me iznenadila dobrom igrom, i uz klasično Američko nabrijavanje, mislim da će odigrati dobro i danas. Sa druge strane Stosur se tradicionalno muči na travi. Podloga jednostavno upija njene kickove koji su joj najjače oružje, a sa druge strane do izražaja dolazi očajan backhand, zbog čega se izvlači na forehand, a onda je teren preveliki, i loptice prebrze kada se vraćaju natrag. # Sock će pokušati igrati sa slomljenim prstom na lijevoj ruci, a u singlu je tražio med. pomoć zbog koljena, i nakon toga je "nestao" sa terena. Butorac i Fleming nisu vrhunski, no oba su vrlo solidni, i imaju dobre rezultate na travi. Protiv 1 i 1/2 igrača na drugoj strani sigurno nisu autsajderi. # >Muguruzi i Suarez trava sigurno nije omiljena podloga, no ove su godine na skoru 5:0, uz osvojeni Birmingham (sve protiv odličnih parova). Sa druge strane su igračice koje su spadale u vrh, a obzirom da su u prosjeku 40-godišnjakinje, pomalo usporavaju. Izgubile su na travi ove godine od Olaru i Xu, pa protiv Chan i Xu, a ti parovi ne spadaju u vrh, a i u prvom kolu su teškom mukom prošle protiv Larsson i Martić a za sve te parove su Španjolke klasa više.

niz

Bopanna/Mergea - Bellucci/Duran  1  1.20
Wawrinka - Verdasco  1  1.20

Ulog: 2.55   Koeficijent: 1.44 888sport
Rez: 3.67

Bopanna i Mergea su među top 5 parova u ovom trenutku. 19/6 ove godine i 8/1 na travi su impresivni. Protivnicima je ovo drugi zajednički meč, a Bellucci je u karijeri na negativnom omjeru, dok na travi ima 1/4, dok je Duran dobar, ali na challengerima, i to na zemlji. Ovo mu je treći meč na travi. Još je bitna za parske mečeve na travi činjenica da su Bopanna i Mergea nevjerojatni u tie breakovima, kojih su dobili 11 od 12 odigranih. Nije slučajnost, pa ako i "zemljaši" izdrže sa servisom ne mogu vjerovati da će dobit meč kroz tie breakove. # Wawrinka je u ovom trenutku na vrhuncu samopouzdanja i forme, dok je Verdasco polako u silaznoj putanji. Često sam subjektivan kada je Stanimal u pitanju, no lakoća kojom se igra je impresivna. Verdasco je imao svijetlih trenutaka na travi, a u Wimbledonu mu je 1/4 finale max. domet, i sigurno je da može zaprijetiti, no Stan je u ovom trenutku klasa za taj rang igrača, naročito na velikim turnirima gdje je max. fokusiran.