24. 10. 2015.

single

Ajaccio - Nice  2  2.10

Ulog 1/10 bet365
Rez. 0

Ajaccio po do sada prikazanom ne spada u ovo društvo, koje je izborio prošle godine kroz drugoligaško natjecanje. 3 remija i 7 poraza, i samo 4 postignuta gola skor su koji im nagovještava brzi povratak u drugu ligu. Lošijji od toga je samo dojam koji su ostavili, jer "parkirani autobus", i nedostatak kvalitete u kreaciji, ne ostavljaju nadu da bi stvari mogle krenuti na bolje. Sa druge strane Nica je u zadnja 4 kola ostvarila 4 pobjede, uz gol razliku 17:4. Dojam koji je u ovoj ligi rezerviran za PSG, a kada se vidi da su pobjede uz slabu Bastiu, ostvarili protiv ekipa iz gornjeg doma (Bordeaux, St. Etienne, Rennes), i 3 od te četiri na gostovanjima, još pojačava utisak. Sve se poklopilo sa uklapanjem Ben Arfe u ekipu. Još u Marseillu su za Benzemom i Ben Arfom trčali skauti iz čitave Europe, i Benzema se probio, dok je Ben Arfa lutao po Newcastleu i sličnim ekipama, i nije ostvario karijeru kakva se od njega očekivala. Ovdje je dobio potpunu slobodu, i rezultat je 7 golova u 9 utakmica, i igra Nice koja se vrti oko ovog igrača. Ovaj mi se koeficijent u ovakvim okolnostima čini jednostavno neodoljiv.

rizik

Leicester - Crystal Palace 1,5 over  1.20
Accrington - Dag&Red  1,5 over  1.26
Kubot/Melo - Marrero/Seppi  1  1.40

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.12 bwin
Rez: 0

Leicesterov trener je Talijan Ranieri, i izjavio je kako nije sretan sa defanzivom svoje ekipe, ali dok su rezultati ovako dobri, ne pada mu na pamet nešto mijenjati. Obećao je i pizzu za čitavu ekipu ako završe utakmicu bez primljenog gola, no za sada je miran oko tog troška. Ekipa prima 2 gola u prosjeku, ali i zabija više od 2, pa su uz West Ham i današnjeg protivnika ugodna iznenađenja. Cr. Palace pak, pod Pardewom igra sličan nogomet. Visoki presing, puno duela, okomito prema naprijed u režiji Cabayea i izvedbi Sakhoa, Zahe, Bolasiea i Warda, pa iako nisu tako efikasni kao domaćin, defanzivono su nešto odgovorniji, no prosjek im ruše utakmice protiv tvrdih Watforda, Totenhama, dok protiv ekipa kao Leicester idu u over i veći od ove granice. # Dvije ekipe koje igraju sličan nogomet kao i prvi par, no na puno nižoj razini (četvrta liga). Raspucani u zadnje vrijeme, dok su im obrane propusne, blago rečeno. Očekujem i više od dva gola, ali za ovaj listić sasvim dovoljno, uz koeficijent koji mi se čini velikim za okolnosti. # Kubot i Melo su top igrači, i Kubot ima 6:0 u dvorani, jer je prije ovog turnira osvojio naslov sa Roger Vasselinom u Metzu. Melo pak ima dva naslova u nizu sa Klaasenom u Tokyu i na mastersu u Shanghaiu. Ovdje su u prva dva kola dobili Cabala i Faraha, te Rojera i Tecaua, što znači da su se "pronašli". Marrero je vrhunac karijere imao prije dvije godine kada se sa Verdascom uspio plasirati na Masters koji su i osvojili. No, nakon toga nije na tom nivou, iako radi se o odličnom parskom igraču. No, prvenstveno dobre rezultate ostvaruje na zemlji. Seppi je ovdje došao sa skorom 1:15, i mijenjao je partnere (Robredo, Troicki, Cecchinatto, Lorenzi, Stakhovsky, Bolelli, Marrero), no rezultat je redovno bio poraz. Ovdje su u prvom kolu dobili Ferrera i Lopeza, i to mi je shvatljivo, jer Ferrer ne igra parove na ovoj razini, no u drugom kolu je za mene veliko iznenađenje pobjeda protiv Matkowskog i Zimonjića. No ovdje su protivnici top igrači u odličnoj formi, a Seppija jednostavno ne mogu zamisliti u finalu parova na turniru serije 500.

nogomet

Salzburg - Ried  AH-1,5  1  1.40
Zenit - Anzhi  1  1.36

Ulog 2/10 Koeficijent: 1.91 bet365
Rez: 0

Salzburg se izvukao iz letargije uzrokovane ispadanjem iz Europe, i povratkom Soriana nakon ozljede, djeluje nadmoćno, a protivnik je ekipa posljednja na tablici, koja i igra na tom nivou. Vjerojatno se neće ponoviti 8:0 sa čime su počastili Admiru, no uz činjenicu da se očekuje 100-ti gol Soriana za svoju ekipu, vjerujem da će ovo Salzburg riješiti lako, i sa kojim golom više od ovog hendikepa. # Slična situacija je i u Ruskoj ligi, osim što Zenit blista u ligi prvaka, a u prvenstvu je bitno zaostao za CSKA. No, svjesni su da će igranje u Europi iduće godine ovisiti o domaćem prvenstvu, pa naglašavaju da je došlo vrijeme da se posvete i tom natjecanju. Anzhi je pri dnu sa samo jednom pobjedom i 5 remija, uz 6 poraza, i u zadnje vrijeme su se trgnuli i počeli zabijati po neki gol, ali ne mogu zabiti koliko golova primaju. Danas dolaze domaćinu koji je u dobrom raspoloženju nakon što su dobili Lyon, i u osnovi osigurali prolazak grupe, protiv kojeg će ih njihova propusna obrana koštati primljenih golova, a sumnjam da mogu biti jednako efikasni.

nule

Brescia - Lanciano  x  3,5 j.u.
Perugia  x  1,5 j.u.
Pro Piacenza  x  1,5 j.u.
Santarcangelo  x  1 j. u.
Prato  x  1,5 j.u.