13. 08. 2015.

niz

Garcia/Srebotnik  - Abanda/El Tabakh  1  1.15
Rosenborg - Mjondalen  1  1.18
Errani - Azarenka  2  1.12

Ulog 1/12  Koeficijent: 1.52  888sport
Rez: 0

Abanda i El Tabakh su iznenadile u prvom kolu, no danas ih čekaju ozbiljne igračice koje neće propustiti priliku za prolazak u iduće kolo. # Rosenborg dominira Norveškim nogometom, no za njih je glavni događaj idući tjedan i utakmica kvala za Euro ligu sa Steauom. Stoga očekujem da će za vikend odmarati igrače za tu utakmicu, jer u prvenstvu su "sigurni", a danas rastrčavanje, i uigravanje najbolje ekipe za "povijesnu utakmicu". Mjondalen je u "crvenom" (zoni ispadanja), pa mislim da ih kup ne tangira. Ali, i da ulože sve što imaju, u gostima kod ekipe koja je prejaka za ostatak lige mislim da im ne bi pomoglo. A mislim da će ovo shvatiti kao priliku da odigraju "prijateljsku" utakmicu, i pripreme se za predstojeće utakmice koje će odlučiti u kojoj će ligi igrati iduće godine. # Errani je neuništiva, i mrcvari protivnice redom, no danas joj je nezgodan "metchup" obzirom da je Azarenka jedna od igračica koje će joj "razvaliti tugu od servisa". Nevjerojatan je podatak da je Errani protiv Brengle uspjela protivnicu svesti na 17% osovojenih poena na drugom servisu, i podatak je za "naklon sa štovanjem", no danas je sa druge strane drugi kalibar.

tenis

Lisicki - Benčić  21,5 Over  1.85
Tsurenko - Witthoeft  21,5  Over  1.95 jedan servis je trebao, a imala je game loptu
Radwanska - Cornet  AH-4,5  2  1.85

Ulog 1/10  Sistem 2/3
Rez: 1.15

Igrale su jednom ove godine, i u tom meču je Lisicki postavila rekord u ženskom tenisu u broju as servisa, a meč je završio na 20 gemova, sa tim da je u drugom setu Benčić propustila vodstvo od 4:1.
Benčić za Lisicki igra, po mom mišljenju, malkice premekano, no "sađenje" loptica uz linije za Lisicki svakako nije idalan scenario. Očekujem nadmoć Lisicki u trenucima kada će joj ulaziti prvi servis i kada neće razbacivati na servis Benčić, no i Benčić će dočekati svoje trenutke dominacije, i trenutke kada će uspjeti rastrčati Lisicki i onemogućiti ju da "vari" winnere. Teško je reći tko je u ovom meču favorit, no čini mi se da tu neće biti razbijanja, već da bi ovo morao biti neizvjestan meč sa preokretima, i višak gemova. # Sve rečeno o Lisicki, u dobroj mjeri vrijedi i za Witthoeft. Jedino, ona je mlađa, pa su kod nje oscilacije i još izraženije. U ženskoj konkurenciji ima netipično puno mečeva u produženim setovima, a i mečeva u tri seta. Normalna pojava kod igračice koja svaku loptu udara kao da joj je zadnja, pa kada ulazi dobija, ali rijetko meč može odigrati u istom ritmu od početka do kraja. Beton je za Tsurenko podloga na kojoj ima daleko najbolje rezultate, i na kojoj njena igra dolazi do punog izražaja. Witthoeft je do sada stavljala naglasak na zemlju, ili na dvoranu, no ne vidim niti jedan razlog zašto joj beton ne bi odgovarao. Zaključak kao i kod Lisicki. Witthoeft će dominirati kada je u dobrom nizu, ali meni je favorit Tsurenko, koja je daleko konstantnija, no jednostavno teško mi je zamisliti da neka od igračica dominira tijekom čitavog meča, i "pomete" protivnicu. 6:4 6:3 je void, a rezultati ispod toga mi se čine kao nemoguća misija. #Glavna snaga Poljakinje je miksanje, koje je u ženskom tenisu nevjerojatno učinkovito. I za ženski tenis njeni su udarci "nježni", nema neki vanserijski servis, mekana ruka kojom "šeće" protivnice, odlično čitanje igre, povremeni izlasci na mrežu, povremeni slajsovi, i eto te na 14-om mjestu rang liste, i u jednom trenutku bila je druga tenisačica na svijetu. Cornet svakako spada u "trkačice", i to u vrh, uz Kerber, Errani, Suarez Navarro. Danas neće pasti u "klopku" kako je ona ta koja mora napraviti poen, jer je preiskusna, i zna da je fizički spremnija od Radwanske. Morati će Radwanska smišljati načine kako skratiti poene, jer ako uđu u seriju poena od 20-ak i više izmjena, Cornet je tu doma. Nije da nema Poljakinja oružja, no kako je Cornet riješila Suarez i Cibulkovu pokazuje da je u odličnoj formi.
Vjerujem da Cornet danas ima šansu i za pobjedu, no koeficijent da neće izgubiti sa 5 gemova razlike je predobar da se ne bi uzelo osiguranje. Ako se maknu davni dani prije 6/7 godina, u zadnjih 5 mečeva Radwanska je samo jednom pokrila današnji hendikep, a Cornet je dobila 2 od tih 5 mečeva, pa i statistika podržava ovu okladu.