01. 07. 2015.

niz

Keys/Robson - Makarova/Vesnina  2  1.22
Peya/Soares - Carreno B/Gimeno T  1  1.15

Ulog 2.20 Koeficijent 1.40 Bwin
Rez: 3.08

Keys i Robson su sklepane za ovaj turnir. Keys je igrala tek 4 meča u parovima i ima 3 poraza, dok Robson nije igrala 2 godine zbog ozljede, a i prije toga ima vrlo loš skor. Protivnice su im iz vrha, i ovdje imaju velike ambicije. # Peya i Soares su standardni sudionici završnog turnira parova, i na travi skor 23:6. Protivnicima je ovo 4-ti meč, a na travi su pogubljeni u singlu, dok u parovima Carrenu je ovo prvi meč, dok Gimeno ima 5 poraza u 6 mečeva.

niz

Johnson/Querrey -Bedene/Džumhur  1  1.22
Herbert/Mahut - Almagro/Menendez  1  1.16
Hngis/Mirza - Diyas/Zheng  1  1.14

Ulog: 1.59  Koeficijent: 1.61  Bwin
Rez:2.56

Johnson i Querrey igraju zajedno velike turnire, i ne spadaju u vrh, no imaju pobjede protiv vrlo jakih parova, na kraju krajeva i protiv Bryana. U vrlo neizvjesnim mečevima gubili su od Bryana, Dodiga i Mela, Bolellia i Fogninia, pa se stječe dojam da su ipak jači od onoga što ranking kaže. Sa druge strane Bedene i Džumhur igraju svoj peti meč, a uspjeli su pobjediti samo jednom. Ovdje će biti problem, jer se na protivničkom servisu neće igrati previše, a na njihovom će biti borbe. Naročito na servis Džumhura, koji je u singlu napredovao, i smjestio se u prvih sto, no i dalje mu je servis najslabiji dio igre. Teško je na travi returnom dobijati parove, naročito ako su serveri ovakvog nivoa sa druge strane. # Ostala dva para ne treba posebno komentirati jer se sastaju parovi koji ovdje imaju velike ambicije, i sklepani parovi koji ne igraju standardno, a i radi se o ispodprosječnim parskim igračima i igračicama.

tenis

Herbert - Tomić 3,5 Over  1.72
Mayer L. - Granollers 3,5 Over  1.57
Kudla - Zverev  3,5 Over  1.50
Pliskova - Vandeweghe  1  1.40
Gajdosova/Tomljanović - Chan/Zheng  2  1.44
Smitkova/Xu - Garcia/Srebotnik 0;2  1.57

Ulog 1/10 Sistem 3/6 Bet365
Rez:

Tomić je ovdje favorit, no nekoliko stvari vrijedi primjetiti. Igra klimavu sezonu, bez nekih većih ostvarenja. Prođe kolo, dva ili tri, i to je to. Jedan od igrača koji ne znaju završavati jednostavno mečeve na tri dobijena seta, i često igra "dramatične" mečeve, podjednako protiv igrača kada je favorit, a i boljih od sebe, jer se napali protiv top igrača, dok se protiv slabijih igrača zna povremeno "isključiti" u meču. Osim toga Herbert ima više od 100 pobjeda u par sezona na "indoorsima", a i na travi 12:3 u zadnje dvije sezone. Doduše, većinom protiv igrača ispod ranga Tomića, no mislim da ima što za reći u ovom meču. # Mayer je postavljen za velikog favorita, no moj dojam je da je Granollers potcijenjen, Omjer na travi im je podjednak, i oba su u minusu. Međusobno Granollers ima 2:1, i dobio je zadnji meč. Istina Mayer je dobio u 3 seta Kokkinakisa, no Granollers je drugačiji tip igrača. Malo poklanja, u svakom je poenu, i ne vidim da je Mayer toliko kvalitetniji da bi ovo riješio lako. # Kudla je u sjajnoj seriji, doduše na challengerima, a i pobjeda protiv Cuevasa, iako nije podvig, ima svoju vrijednost. Nije tipični servis-forehand tip travnatog igrača, i u njegovim se mečevima igra puno izmjena. Zverev nema takav skor, i iskustvo igranja na travi, no ove je godine odigrao nekoliko izjednačenih mečeva protiv igrača koji su kvalitetniji od Kudle. I u prvo kolu je pokazao karakter protiv neugodnog Gabashvilija, pa se neće "raspasti" ni danas. Morao bi biti izjednačen meč, i teško će ga netko završiti u 3 seta. # Vandeweghe se vodi kao specijalistica za travu, i činjenica da na ovoj podlozi ima najbolji skor. No igračice koje je pobijedila ove godine (Mitu, Maria, Larsson, Niculescu, Schmiedlova) imaju zajednički nazivnik. Sve su pasivne igračice koje prepuštaju inicijativu protivnici, i žive od pogrešaka, ako ih dočekaju. Porazi pak (Bertens, Koukalova, Petković) dolaze od udaračica koje imaju jedan cilj, zveknuti iz sve snage, i napraviti poen. Problem je u kretanju, i nije u stanju vratiti neugodno još jednu lopticu više, i zaraditi poene pogreškom protivnice. Pliskova je 11-ta igračica u ovom trenutku, i u sezoni je na 37:13, a i na travi ima 6:2, a za ove spomenute udaračice, je klasa više, i teško će se Vandeweghe nametnuti u kontinuitetu i voditi poene. # "Australke" igraju zajedno, no vrlo loše, i ove su sezone na skoru 2:6. Sa druge su strane su finalistice Australije, Eastbourna, koje su na skoru 12:6, i gube samo od vrhunskih parova, a to im današnje protivnice nisu. # Smitkova parove igra malo, ali loše. U paru sa Xu se našla jer se ozlijedila Olaru sa kojom ova igra, i ima dosta pobjeda, ali sa ITF razine. Garcia i Srebotnik su među top parovima, i ovdje imaju velike ambicije, a dolaze sa pobjedom iz Eastbourna, gdje nisu izgubile set na čitavom turniru. Za ovaj koeficijent, i protiv ovih protivnica vrijedi probati da ni danas neće izgubiti set.