21. 06. 2016.

isprika

Na početku prvenstva sam pisao da je šteta da ovakva generacija ide na Euro pod vodstvom Čačića. Iako je blog "ograničenog dometa", ali ipak javan, osjećam potrebu "pojesti" što sam napisao, jer Hrvatska djeluje moćno, organizirano, i nakon dugo vremena sa jasnom idejom na terenu. Ako i nije neka mudrost vjerovati u klasu Srne, Čorluke, Modrića, Rakitića, Mandžukića i izvanrednog Perišića, reinstalirati Badelja i dobiti od njega ovakve igre, vratiti u život Brozovića, dati priliku u ovakvoj utakmici Jedvaju, Rogu, Pjaci ili Vrsaljku i dobiti od ekipe ovakav nastup, pokazatelj je čovjeka koji ima ideju, zna posložiti stvari na terenu, pa uz izvanredne igre u grupnom dijelu za najboljeg "igrača" Hrvatske proglasio bih Čačića. Kapa do poda.

rizik

Errani - Petković  2  1.33
Maria - Georges  1  1.30
Mertens - Kostova  1  1.22

Ulog 7,5€ Koeficijent: 2.11 bet365
Rez: 8.33 €

Errani je u problemima ove sezone, i mislim da nitko nije očekivao nakon što je u Dubaiu iznenadila osvajanjem titule na brzoj podlozi, da će na zemlji izgubiti u prvom kolu na sva 4 odigrana turnira. U izjavama je dala naslutiti da problem nije samo teniske prirode, ali bez dodatnih objašnjenja. Na travi ima dodatni problem, jer dok na zemlji svoj tragikomični servis pokušava pokriti kickom i visokim odskokom, na travi to ne pali, dok na returnu ima više problema jer su servisi protivnica zahtjevniji nego na ostalim podlogama. Stoga ne čudi skor u karijeri od 13/21, a nakon havarije u Parizu ovo joj je prvi meč, ujedno prvi na travi ove sezone. Ni Petković nije napravila puno na zemlji, ali mislim da nije ni očekivala neki veliki rezultat, a osim toga ona je gubila od Putintseve, Age, Keys i Bacsinszky, dok je Errani gubila od Puig, Pironkove, Watson i Giorgi. Petković ima 3 odigrana meča, a izgubila je od Suarez, u dva tie breaka nakon što je dobila prvi set. Međusobno su igrale  puta i 3:2 je za Errani, ali ovo je prvi puta da igraju na travi. Sve u svemu, teoreski vrlo izjednačeno, ali, Petković je prošla prilagodbu, a za njen je tenis trava svakako daleko bolja podloga nego je to za tenis Errani. # Tatiana Maria, znana kao Malek do udaje, na travi ima skor 24/13 u karijeri, i da ne duljim, jače su joj strane solidan servis i forehand, a na travi slice koji uglavnom igra na backhand strani nije toliko ranjiv. Georges je u 26-toj godini probila granicu top 200, a ove je sezone odigrala prva dva meča na travi u karijeri. Dobila je igračicu van top 500, i izgubila od 449-te igračice na rang listi u kvalifikacijama ITF turnira u Ilkleyu. # Mertens je bljesnula na travnatim turnirima u Den Boschu i na Mallorci, i na skoru je 8:2. Dokazala je da je WTA razina na travi, pa u meču protiv Kostove ne bi smjela imati previše problema. Ako Martens i "uzmem" pobjedu protiv Bouchard pod pretpostavkom da je ova bila "nemotivirana", ostaju ipak Rogers, Krunić, Schiavone, ali i tijesni porazi protiv Mladenović i Janković, dok se Kostova istovremeno mučila protiv Sanders, i gubila od Argentinke Pelle.

sistem

Češka - Turska 1,5 over  1.42
Muller - Vesely tie break u meču  1.60
Medina/Parra - Babos/Shvedova  2  1.45

Ulog 6€ sistem 2/3 bwin
Rez: 7.31 €

U ovoj utakmici bilo koji rezultat osim pobjede za obje ekipe znači pakiranje i odmor. Dok bi Češka i sa minimalnom pobjedom i sa 4 boda bila poprilično sigurna, Turskoj treba pobjeda s 2 razlike kako bi prestigli Albaniju, i čekali rasplete u preostalim grupama sa dobrim šansama za prolaz. Iako su obje ekipe do sada pokazale malo, činjenica je da su igrale protiv Španjolske i Hrvatske, reprezentacija koje su u do sadašnjem dijelu prvenstva među ekipama koje su ostavile ponajbolji dojam. No, obje ekipe su defanzivno poprilično šupljikave, i uz činjenicu da će morati ofanzivno riskirati, meni ovaj koeficijent izgleda kao dobra oklada. # Dva igrača koji su na travi dobra oklada na tie break, a igraju međusobno. Muller 7 t.b.-kova u 8 mečeva ove sezone na travi, a Vesely 6 t.b.kova u 5 mečeva. Za ovaj koeficijent meni izgleda dovoljno. # Medina i Parra su u gornjem domu, ali uz zemlju ove su sezone popravile skor na betonskoj podlozi, no na travi su na skoru 3/7. Ako su Španjolke gornji dom, onda su Babos i Shvedova pri vrhu. Prošle su sezone igrale 1/2 finale Babos sa Mladenović, a 1/4 finale Shvedova sa Dellaquom, a zajedno su jer je Francuski savez spario Mladenović sa Garciom zbog OI, dok je Dellaqua ponovo ozlijeđena. Ove su sezone na skoru 11/5, no kako obje vole brže podloge, na travi ne sumnjam da imaju velike ambicije.