28. 02. 2016.

kao ziceri

Drammen - Viking  1 1.10
Halden - Runar  1  1.15

Ulog 33€ Koeficijent: 1.27
Rez: 41,91€

Drammen se odlučio za promjenu trenera, i od kako ih je preuzeo igrač/trener Kjaelling, izgledaju znatno bolje. +8 u gostima kod Runara ide na dušu i domaćinima koji su izgubljeni bez Pereza, ali remi protiv vrlo dobrog Kolstadta, i dva poraza od Arendala (-3), i Elveruma (-5) na gostovanjima kažu da se radi o ekipi koja je posložena puno kvalitetnije nego prije pauze. Viking je na začelju, i 1 pobjeda, i remi uz 15 poraza dovoljno govori o kvaliteti. Za njih je sezona praktično gotova i od iduće su sezone ponovo u drugoj ligi. Osim toga igraju se skrivača sa najboljim igračem (Johansson) koji je ozlijeđen i morati će na operaciju, ali ga u najavi spomenu kao izostanak, a onda se pojavi na terenu, no sa njim, ili bez njega, Drammen izgleda kao ozbiljna ekipa. Pobjedom bi se izjednačili sa Runarom, i izašli iz zone ispadanja, ali ni doigravanje nije nedostižno. I onako su ih prije prvenstva vidjeli među 8 ekipa, a od promjene trenera napokon tako i izgledaju.

nogomet

Dinamo - Split  1  1.33
Halden - Runar  AH-3  1  1.46

Ulog 15€  Koeficijent: 1.95
Rez: 14,25€

Split je tvrda ekipa, ali na Maksimiru uglavnom doživljavaju uvjerljive poraze. Pobjedom protiv Rijeke, Dinamo je napravio veliki korak ka još jednom naslovu, a igra i dojam, protiv ekipe koja je i tvrđa/kvalitetnija od Splita, naglašava razliku u kvaliteti između domaćina i ostatka lige. A ako zapne, uvijek su tu suci za poguranac. # Halden je na 4-tom mjestu, i željeli bi da tako i ostane, ali prednost ispred Fyllingena i Kolstadta nije velika. Nakon pauze, u prvoj su utakmici izgubili na gostovanju kod Fyllingena, no nakon toga su dobili vrlo dobri Bodo na domaćem, i uvjerljivo slabašni Stord na gostovanju. Slijede im tri utakmice protiv jakih protivnika (Elverum, Baekelaget, Haslum) pa su današnji bodovi vrlo važni. Gosti su na 9-tom mjestu, zaostaju bod za doigravanjem, ali imaju i samo 2 boda više od play outa. U pauzi ih je napustio bez obrazloženja Perez, najbolji igrač, čudak kojeg su potjerali iz, mislim Csurgoia, u koji je došao jer zbog njegovih egzibicija nisu u Veszpremu željeli produžiti ugovor. Bez njega su nakon pauze izgubili doma od Drammena, koji je na mjestu koje vodi u doigravanje za opstanak (-8 na svom terenu), a nakon toga su uspjeli izgubiti i od slabašnog Storda, kojem je to bila druga pobjeda u prvenstvu (-3), pa od Kolstadta na svom terenu -7. Očito je da ekipa nije u dobrom stanju, i da se napadački jako muče, čak i protiv najlošijih ekipa. A Halden je jedna od najčvršćih obrana lige.

rukomet

Szeged - Vardar  59,5  under  1.35
Totenham - Swansie  1  1.45

Ulog: 15€ Koeficijent:  1.96
Rez: 15€

Iznimno važna utakmica za obje ekipe. Radi se o poretku od trećeg od petog mjesta u grupi, što u 1/8 finala nosi Wislu (treći), Zagreb (četvrti) ili Kiel (peti), ali radi se i o domaćinstvu, jer 3-ća i 4-ta ekipa imati će prednost domaćeg terena. U igri je još Lowen, koji bi današnjom pobjedom protiv Koldinga osigurao treće ili četvrto mjesto. Vardaru treba barem bod, jer bi porazom, uz pobjedu Lowena ostao na 5-om mjestu. Domaćin ima širinu, i sve su to odlični igrači (Bombač, Ancsin, Garcia, Kallman, Ilyes, Zubai, Prodanović, Sierra, Wiszomyerski...), ali mi se čini da za iskorak fali jedna/dvije ekstraklase. Kod Vardara nakon Europskog prvenstva, posljedice su vukli Karačić, Gorbok, od prije Dereven, ali najvažniji je svakako Sterbik, sa kojim je Vardar druga ekipa. Danas vjerujem da će svi, i na pol spremni igrači biti na terenu, i Šterbik na golu, i da će se igrati tvrdo i čvrsto, kao i u prvoj utakmici u Skopju, koja je završila na 50 golova. # Totenham 50 i kusur godina nije bio prvak, a ova je sezona prilika kakvu dugo nisu imali, a pitanje je kada će ponovo. U vrhunskoj su seriji rezultata (mislim 8 pobjeda i 2 remija u zadnjih 10 utakmica), primaju malo golova, a zabijaju dovoljno. Swansie je sa druge strane promijenio trenera prije nekoliko kola, i sada djeluje stabilnije nego u lošem periodu u kojem su došli u opasnu zonu, ali moglo bi se reći da je za to djelomično zaslužan i raspored, jer su imali Watford, Everton, WBA i Cr. Palace, sve prosječne ekipe koje nisu u dobrom razdoblju. Svakako, treba tako nešto i iskoristiti, i Swansie je izvukao 8 bodova iz te 4 utakmice, da bi u zadnjem kolu na domaćem terenu izgubili od Southamptona. Domaćin je kvalitetnija ekipa, nabrijana do krajnjih granica, i pošto je Leicester dobio svoju utakmicu, kiksom bi jako umanjili svoje šanse za naslov.