14. 05. 2016.

niz

Juventus - Sampdoria  1  1.30
Napoli H-1,5 - Frosinone  1  1.25

Ulog 14€ Koeficijent: 1.625 bwin
Rez: 22.75 €

Juventus završava još jednu sezonu sa naslovom, i danas će imati "feštu" sa navijačima, a iako ih čeka i finale kupa, igrati će u najboljem sastavu, jer imaju dovoljno vremena za pripremu. Sampdoria se spasila, ali djeluje vrlo loše, i opstanak mogu zahvaliti lošoj konkurenciji više nego svojim ostvarenjima. Ne djeluju kao ekipa koja bi mogla pokvariti slavlje Juventusu. # Napoli treba pobjedu kako bi izbjegao rani početak sezone, koji bi uz Europsko prvenstvo, mogao biti kompliciran za ekipe koje će igrati pretkola Lige prvaka. Osim toga pred svojom publikom djeluju moćno, a dolazi im Frosinone koji je najslabiji gost lige, a osim toga u prošlom su kolu ostali i bez teoretskih šansi da mogu izboriti opstanak, pa je danas najavljena ekipa u kojoj će biti igrači koji su ove sezone igrali malo. Teško će takvi protiv goropadnog Napolia.

moralo bi

Koper - Gorenje  2  1.13
Granada - Barcelona  2  1.09

Ulog: 19,5 Koeficijent: 1.23 bet at home
Rez: 23.99 €

Koper je vrlo mlada ekipa, koja je u prvenstvo krenula sa ciljem da izbore opstanak, ali su ugodno iznenadili i izborili ligu za prvaka, i plasman u najboljih 6. No, Gorenje je uz Celje klasa više u Slovenskoj ligi, i bodovi su im neophodni, kako bi zadržali razmak u odnosu na Celje. Skube, Šoštarić i ostali vjerujem da neće prosuti bodove na ovom gostovanju, jer su u međusobnim utakmicama dominirali, i uvjerljivo dobili sve tri odigrane ove sezone. # Opekao sam se na Ajaxu, i utakmici koju je morao dobiti, ali usprkos tome što Granada igra dobro na kraju sezone, Barca mislim da neće propustiti ovakvu priliku za uzeti naslov, naročito jer su "uprskali" u polufinalu Lige prvaka.

sistem

Deportivo - Real  H-1,5  2  1.55
Malmo H-1,5 - Gefle  1  1.675
Kvarner - Cibona  1  1.86

Ulog 6€ sistem 2/3  bet365
Rez: 0.80 €

Deportivo je siguran zahvaljujući gostujućoj pobjedi protiv Villareala, koji je u utakmicu ušao očito umoran, ali i bez motiva. U drugom dijelu se muče, i da nisu u prvom dijelu napravili zalihu, danas bi vjerojatno bili u zoni ispadanja. Real međusobno dominira, i dobija uglavno uvjerljivo, a u današnjoj utakmici gosti imaju motiva, iako mislim da ni oni ne računaju na kiks Barcelone, ali nije nebitan ni podatak da Ronaldo zaostaje za Suarezom na tablici strijelaca, pa poznavajući karakter Portugalca, izvjesno je da će pokušati, iako su mu šanse otprilike kao i Realove, jer 4 gola nisu nemoguća misija, ali ne događa se svaki dan. Najavljen je najbolji sastav, sa Modrićem, Ronaldom, Baleom  i Benzemom, jer do utakmice sezone ima još dosta, pa protiv Deportiva ne bi smjeli imati problema. # Malmo je za ovu sezonu sakupio najskuplju ekipu u Švedskom nogometu ikada (ako je vjerovati blogerima koji prate ovu ligu pomnije od mene), ali početak nije kakav su očekivali. Problemi su očitiji na gostovanjima, dok na svom terenu izgledaju bolje. Gefleu su prije sezone predviđali borbu za opstanak, a kako stvari stoje, vjerojatno su stručnjaci bili u pravu. Na početku još kako tako, ali u zadnjim su kolima gubili uvjerljivo, a tek ih očekuje gostovanje kod glavnog kandidata za naslov. # Cibona ima priliku birati protivnika u polufinalu. Očekuje se pobjeda Zadra protiv Gorice, a ako Cibona dobije, onda će u polufinalu igrati sa Zadrom, dok porazom, u polufinalu ih čeka Kvarner, a Zadar guraju na Cedevitu, koja je protiv Zadrana ove sezone znala imati problema. Iako, čak i da Cibona želi dobiti ovu utakmicu, nije baš sigurno da to i mogu, barem sudeći po prvoj utakmici u Zagrebu, koja je završila minimalnom pobjedom Cibone.

rizik

Podbeskidzie - Wisla  I pol. 0,5 over  1.35
Bilbao - Sevilla  1  1.34

Ulog 7€ Koeficijent: 1.81 bet at home
Rez: 5.67 €

Podbeskidzie nakon što je nes(p)retno završilo prvi dio prvenstva na 9-tom mjestu, i za dlaku promašilo igranje u ligi za prvaka, u ligi za opstanak je naredalo poraze, i osvojilo svega 1 bod u 6 utakmica. Zadnje je kolo, i oni su izgubili i teoretske šanse da izbore opstanak, pa im današnja utakmica spada u red onih koje najrađe ne bi igrali. Wislin novi trener ipak je malo modificirao način igre, pa nema više golijada kao u početku, ali današnja utakmica nema rezultatski veliki značaj (donekle je Wisli u igri završiti na prvom mjestu lige za opstanak), pa vjerujem da će željeti pobjedom zaokružiti ciklus. Protiv bezvoljnog domaćina, vjerujem da bi već u prvom dijelu mogao pasti po koji gol, jer obje ekipe imaju naviku zabijati, i primati u prvom dijelu, a u današnju utakmicu mogu ući bez taktičkih razrada. # Bilbao treba pobjedu kojom bi u slučaju povoljnog rezultata u Madridu prestigao Celtu, i završio na 5-tom mjestu, i zaradio koju kintu više od TV prava. Osim toga Sevilla im je dužnik iz Euro kupa, a i domaći teren je ipak solidan motiv. Sa druge strane Sevilla u prvenstvu već neko vrijeme nema motiva, što se vidi i iz rezultata (porazi od Espanyola i Granade na svom terenu). Završiti će na 7-mom mjestu, i izboriti Euro ligu i u slijedećoj sezoni, ali imaju priliku protiv Liverpoola u finalu Euro lige osvojiti to natjecanje treći puta za redom, i izboriti Ligu prvaka. Utakmica se igra u srijedu, pa se očekuje sastav bez igrača koji će imati naslovne uloge protiv Liverpoola, a na put nisu ni krenuli Tremoulinas, Mariano, Krohn Dehlie, Reyes, Banega, Vitolo i Gameiro.