19. 01. 2016.

AKCIJA !!!

Da se uključim u siječanjska sniženja, za sve suradnike koji žele dobijati parove na vrijeme, na svoj mail, do kraja siječnja, ulog je 15€. Sezona je završena sa preko 130 jedinica uloga plusa, i niti jedan mjesec nisam bio u minusu, pa se naknada za uloženi trud, i sustav razmišljanja koji očito ima smisla vrati u svega par oklada, makar se ne kladili na velike iznose.

singlovi

Mladenović - Gibbs  1  1.57
Rae/Smith - Liang/Peng  2  1.66
Chuang/Govortsova - Goerges/Pliskova  2  1.50
Jans/Kania - Lisicki/Mattek  2  1.55

Ulog 1/10
Rez: 4,62

Mladenović je prošle sezone napravila iskorak, i sada je 30-ta igračica svijeta, a ova sezona je raskršće koje vodi prema top 10, ili u prosjek. Izgubila je prva dva meča ove sezone od Cornet i Garcie, i ovdje u prvom kolu relativno lagano dobila Cibulkovu. Gibbs je vršnjakinja, ali je tamo gdje je Mladenović bila prije sezonu i pol, na 106-tom mjestu rang liste. Prošlu je sezonu uglavnom provela na ITF razini, pa na betonu skor 26:18 i nije impresivan. Ove je sezone na7:1, ali 5 pobjeda je iz kvalifikacija protiv igračica kao Fett, Jorović, Torro Flores ili Tjandramulia, dok je u glavnim turnirima dobila pogubljenu Smitkovu, i veteranku na odlasku Koukalovu, i lako izgubila od Bouchard. Vjerujem da se ipak napunila samopouzdanjem, ali Mladenović je ako odigra korektan meč, u ovom trenutku druga klasa, sa boljim servisom, više varijacija u igri, pa mi se čini većim favoritom nego to koeficijenti govore. # Rae i Smith dijele 80-to mjesto, i skor 24:22 prošle sezone nije loš, ali kada se zagrebe, na WTA razini imaju 4 pobjede i 14 poraza, a pobjede su protiv Cabeza/Sanesi, ili Betancourt/Guzman, koje kao ni ostali parovi koje su pobjedile ne spadaju na WTA razinu. A protivnice su im Liang (36-ta) i Peng (493-ća) na rang listi, ali Peng je prije sezonu i pol bila prva igračica u paru, uglavnom igrajući sa Hsieh. Vraća se nakon ozljede leđa, pa od tuda ovakav koeficijent, no iako nije u top izdanju, njena klasa, i solidna Liang morale bi biti dovoljno za Engleskinje. # Goerges i Pliskova su odlične parske igračice, i nakon što su odigrale 5 mečeva krajem prošle sezone, odlučile su pokušati za ozbiljno. A ako će biti ozbiljne onda su top par za koji vjerujem da će biti u konkurenciji za završni turnir. Chuang je otkantana upravo od Liang, i 45-ta je na rang listi, ali sa negativnim skorom prošle sezone, dok je Govortsova odigrala 6 mečeva i ima skor 2:4 prošle sezone. # Mattek je razvaljivala prošle sezone sa Safarovom, pa pošto je ova ozlijeđena izabrala je Lisicki u nastojanju da se zadrži u vrhu na rang listi (trenutno 3-ća). Lisicki može odigrati odlično, i osvajala je turnire sa Hingis, i Barthel, ali je fokusirana na single, pa parove ne doživljava ozbiljno, iako sumnjam da će se šaliti u paru sa Mattek. Jans i Kania su Poljakinje, bez većih ostvarenja u paru, i solidne protivnice, ali ne više od toga.

rizik

Garcia Lopez - Brands  1  1.33
Shvedova/Stosur - Dulgheru/Soler Espinosa  1  1.28

Ulog 2/10 Koeficijent: 1.70
Rez:  3.40

Brandsa se većina sjeća iz meča protiv Nadala, no to je bilo jako davno, i realnost je da je u 28-oj godini na 151-vom mjestu, dijelom i kao posljedica ozljeda koje ga nisu mazile. Impresivnih 7:1 ove sezone, ali protiv Mertla, Frosta, Janviera, Djerea, McGeea koji ni na challenger razini nisu ni prosječni, dok je Estrella igrač sa dobrim rankingom, ali na betonu, i u 36-toj godini nije na ATP razini. Jedini ozbiljni meč protiv Mannarina, glatko je izgubio. A Garcia Lopez je izvjesno ozbiljan igrač, i iako ne djeluje u svakom trenutku vrhunski, na GS turnirima se ne šali. A onda je od Brandsa, vjerujem, bitno bolji igrač. # Shvedova zbog ozljede Dellaque igra sa Stosur, koja je prije par godina bila u vrhu parske rang liste igrajući sa Stubbs. Od kada je Stubbs prestala igrati, parove igra manje, ali radi se o dvije top igračice. To se ne bi moglo reći za protivnice, koje su daleko od vrha, i obje u karijeri imaju debelo negativne skorove u paru, iako su svojevremeno bile oko 40-tog mjesta kao najbolji ranking u karijeri.

nogomet

Rennes -  Bourg  1,5 over  1.22
PSG - Toulouse  1  1.25
Celtic - Hamilton  1  1.16

Ulog 1/10 Koeficijent: 1.78
Rez: 1.78

Rennes raspucan u zadnje vrijeme, ali i prima podosta golova. Bourg je čitavu sezonu u tom tonu, i čak u tvrdoj drugoj Francuskoj ligi uspjeva biti na prosjeku od 3,5 gola po utakmici. Iako je kup, tek je 1/16 finala, pa nije "povijesna" utakmica, pa iako će biti novih lica u početnim postavama, ne vjerujem da će se promijeniti pristup, pa je ovo minimalna granica koju bi morali prijeći. # PSG ako nastupi sa drugom postavom, još uvijek je barem dvostruko skuplja od protivnika, ali i kvalitetnija. Koeficijent je vjerojatno posljedica utakmice u prvenstvu prije par dana u kojoj je PSG rezultatski teško dobio, ali danas ne vjerujem da će biti tako gusto. # Celtic ima 3 boda prednosti ispred Aberdeena, i ovu utakmicu manje, pa protiv Hamiltona, koji se žestoko bori za opstanak, vjerujem neće biti šale, već će nastojati napraviti znatniju razliku prije završnice prvenstva.