14. 03. 2016.

tenis

Tomić - Raonić  tie break u meču  1.65 void
Bellucci/Pella - Pospisil/Sock  2  1.34

Ulog 7€  Koeficijent: 2.21
Rez: 2.38€

Tomić igra za sada solidnu sezonu. Kao i obično bira turnire na kojima će igrati, dok druge tankira, ali tamo gdje odluči igrati dolazi daleko. Indian Wells je iz "masters serije" pa vjerujem da je došao sa namjerom otići daleko koliko bude mogao. Raonić je sa druge strane krenuo u sezonu vrlo dojmljivo. Osvojeni Brisbane i polufinale Australije, no od rezultata još je veći razlog za zadovoljstvo igra kojom je te rezultate ostvario. Ima pobjede protiv Federera, Wawrinke, Tomića, Monfilsa, a i od Murraya je izgubio tek u 5 setova, nakon što je vodio 2:1. Igrali su 3 puta do sada, i sve tri pobjede ima Raonić, no u svakom su meču igrali barem jedan tie break. Nije čudo, obzirom da obojica imaju veliki prvi servis, ali i drugi je "aktivan", pa je na bržoj podlozi vrlo teško igrati protiv njihovog servisa. U Brisbaneu je meč završio sa 2 tie break, no danas bi i jedan bio dovoljan. # Neobična Brazilsko/Argentinska kombinacija dva ljevaka, koji imaju korektne skorove u parovima, no uglavnom sa zemlje. Pospisil i Sock nakon "kiksa" u 1/4 finalu Australije trebaju razultate na velikim turnirima ako žele ponovo na masters, jer konkurencija je ove godine puno jača zbog brojnih single igrača koji se pokušavaju ugurati na Olimpijski turnir.

nogomet

Leicester - Newcastle  1  1.57
Minden - Hamm  1  1.22

Ulog 7€ Koeficijent: 1.92
Rez: 7€

Leicesteru bookmakeri i dalje ne vjeruju, ali oni su i dalje na prvom mjestu. Moram priznati da iako je ovo value u svakom pogledu, malo je i navijačka oklada, jer bih silno volio da jedna mala ekipa napravi čudo. Uz štovanje Vardyu i Mahrezu, kao i odličnim igrama Hutta i Morgana, interesiralo me u čemu je štos sa Leicesterom, pa sam pogledao dvije/tri njihove utakmice, i primjetio igrača kojeg ne spominju tako često, a čini mi se da ima ogroman utjecaj na njihove rezultate. Mali Kante je čudo od igrača, i za Leicester znači igrača više na terenu. Nisam gledao statistiku koliko pretrči, ali dojam je da je posvuda. Uzima lopte, prvi je u kontri, otvara prostor čas na lijevoj strani, čas na desnoj, i vjerujem da je jedna od najvažnijih karika, ako ne i najvažnija. U Newcastleu su napokon shvatili da je image McLarena bitno bolji od njegovih trenerskih vještina, i doveli su Beniteza, ali on baš i nije poznat kao motivator, a piše se da je jedan od najvećih problema Newcastlea razjedinjenost i klanovi unutar ekipe. U Liverpoolu je imao najsjajnije godine svoje karijere, ali tamo je imao Gerarda koji je obavljao taj dio posla, dok se on mogao baviti beskrajnim crtanjima taktičkih postavki. Kako će to ovdje funkcionirati treba vidjeti, ali u par dana nije mogao previše utjecati na stvari koje ne štimaju kod gostiju. # Druga Njemačka rukometna liga, i Minden koji je obavio dobar dio posla oko povratka u najviši razred, a do kraja treba održavati veliku prednost. Jedna od ekipa koja ih prati je i Hamm, pa bi Minden današnjim bodovima napravio veliki korak. Inače sačuvali su dobar dio ekipe iz prošle sezone, pa je igrački kadar za drugu ligu vrlo dojmljiv. Tu svoje vjerojatno posljednje ugovore odrađuju Šveđani Jarnemyr, Doder, Larson, Slovenci Kozlina i Bilbija, Nizozemac Eijlers na golu, sve igrači debelo preko 30, no kvalitetom superiorni u drugoj ligi. Inače domaćinska liga, ali su imali sastanak sa sucima, pa su se stvari malo ublažile, no još uvijek je u rukometu domaći teren velika prednost. Još kada se doda kvaliteta kadra, i bodovi koji su važni, domaćin je veliki favorit.

rizik

Red Star - Auxerre  AH0  1  1.42
Midtyillan - Hobro  1  1.30

Ulog 7€ Koeficijent: 1.85
Rez: 7€

Red Star je na trećem mjestu, 6 bodova, i ovu utakmicu manje, od Nancya. Pobjedom bi prepolovili zaostatak, pa nije potrebno dodatno pojašnjavati važnost utakmice za njih. Prosječan domaćin sa skorom 6:4:4, i u solidnoj formi, sa 3 pobjede i remijem u zadnjih 5 kola, a jedini poraz su doživjeli od direktnog konkurenta Nancya na njegovom terenu.Auxerre sa druge strane privodi kraju još jednu neuspješnu sezonu, u kojoj su se nadali borbi za prvu ligu, ali su vrlo rano ostali bez šansi. Nižu remije, i nisu se raspali, ali ni ne blistaju. Domaćinu silno trebaju bodovi, dok su gosti relaksirani, a azijski hendikep za svaki slučaj, jer niti Red Star na svom terenu rastura, niti Auxerre u gostima ne gubi uvjerljivo, pa nula svakako je opcija. # Midtyilland, kao i mnoge ekipe plaća cijenu velikim utakmicama u Europi, pa su u prvenstvu zaredali sa lošijim rezultatima. No, ekipa koja je dobila Man. Utd. ne može biti loša, a danas imaju idealnu priliku vratiti se na mjesta koja ih vode u Europu i iduće sezone. Hobro je debelo na začelju, i samo čudo ih može spasiti od ispadanja, a kako djeluju do toga neće doći. Prošlo su kolo nastradali 6:0 od prosječnog Viborga, pa sve liči na pobjedu domaćina.