11. 03. 2016.

tenis

Muller - Estrella  1  1.22
Hingis/Mirza - Dellaqua/Stosur  1  1.20
Tsurenko - Errani  2  1.70

Ulog 5€  Koeficijent: 2.49
Rez: 5€

Muller se kroz prva kola kotrlja na račun svog servisa i igre iza servisa. Neugodan protivnik, za kojeg je potrebno "nešto posebno" da se slomi njegov servis. Iako su uvjeti ovdje "zemljaški", još uvijek je to brža podloga, i Muller ima kvalitetu držati svoj servis. Estrella je sa druge strane "nahranio" svoje ambicije, i sa 36 godina uživa na touru. Prvenstveno zemljaš, na betonu koristi prilike koje mu se pruže, ali sumnjam da je Muller jedna od njih. # Dellaqua i Stosur su spojene zbog OI, ali ono što sam vidio kod Stosur u zadnjim parskim mečevima nije na razini top igračica. A sa druge strane su najbolje. A Dellaqua se vraća nakon ozljede i ovo joj je prvi meč nakon pauze, ako se izuznu parovi na ITF razini. # Tsurenko je prošle sezone bljesnula, i sa ITF razine uskočila visoko (33-će mjesto) na račun rezultata sa 4 turnira, među kojima je i ovaj u Indian Wellsu. Iz kvalifikacija je naredala Beck, Petković, Cornet i Bouchard, da bi u 1/4 finalu predala Janković. Od prošle sezone promijenila je opremu (očito bolji ugovori), boju kose, ali mislim i izgubila "glad" za rezultatom. Pobjeda nad Babos u prvom kolu ovdje joj je prva pobjeda na touru, uz pobjede protiv Glushko i Larcher de Brito u Fed kupu. Pironkova, Lepchenko, Mladenović i Vinci možda i nisu najsretniji ždrijeb za prvo kolo, ali izgubiti relativno lako sva 4 meča svakako pokazuje da nije na razini prošle sezone. Kada igra dobro, malo griješi, i tjera protivnicu na rizik, a čeka priliju za kontru. Protiv Babos je dočekala pogreške, ali protiv Errani toga će biti (pre)malo. Imaju slična "oružja", samo što je Talijanka u tome konzistentnija, a ne vjerujem da Tsurenko ima dovoljno samopouzdanja da napadne Errani iz sve snage, a ako krene prebacivanje, sa Errani jako malo igračica ima šansu.

parovi

Kasatkina/Vesnina - Rodionova/Voskobaeva  1  1.30
Mattek/Vandeweghe - Sanchez/Dabrowski  1  1.50

Ulog 7€ Koeficijent: 1.95
Rez: 6.65€

Dok se po čitavom svijetu spajaju parovi za OI, Rusi su raskopali svoj najbolji par. Obzirom na zdravlje Makarove, Kasatkina je bila idući izbor za Olimpijski par, i za sada izgledaju moćno. Jedine se ove godine mogu pohvaliti da su dobile Hingis i Mirzu, a u 10 zajedničkih mečeva imaju 8 pobjeda i poraze od sestara Chan, i Hingis i Mirze. Dojmljivo. Rodionova i Voskobaeva vraćaju se nakon ozljeda, pa su ispale iz "ozbiljnih" kombinacija, ali mogle bi biti sasvim solidan par, iako ne vjerujem da, barem u ovom trenutku mogu biti konkurentne najboljem Ruskom paru. # Slična priča je sa Mattek i Vandeweghe, jer su spojene iz istog razloga, a treba vidjeti kako će kliknuti. Dvije najbolje Američke igračice u paru, protiv solidne Kanadsko/Španjolse kombinacije. Ono što sam gledao u zadnje vrijeme, Sanchez igra jako dobro, ali Dabrowski izgleda pogubljeno na terenu protiv jačih protivnica. Kao da nije ta razina. Iako je ovo rizično, jer tek treba vidjeti kako će se dvije poprilično čudne osobnosti slagati na terenu, meč koji su odigrale u Fed kupu mogao bi biti potvrda da bi moglo funkcionirati. Ako je tako, onda je to najblaže rečeno "čvrsta" kombinacija.

nule

Niort  x  5€
Boulogne  x  10€
Orleans  x  7€
Chambly  x  5€

Rez: 12€

niz

Karpati - Dinamo (K)  2  1.28
Žalgiris - Real  2  1.20

Ulog 23€  Koeficijent: 1.54
Rez: 35,42€

Karpati solidni, ali u odnosu na konkurenciju velika je razlika između dvije vodeće ekipe Ukrainske lige. Istina da ih čeka uzvrat protiv Man.C. ali nakon rezultata u prvoj utakmici, svjesni su da je to kraj puta u Ligi prvaka, pa ostaje prvenstvo, i utrka sa Shakhtarom. # Real kao da polako poslaguje kockice nakon traljavog početka sezone. A kada je tako, onda spadaju u sam vrh. Žalgiris je na začelju, bez realnih šansi za 1/4 finale, ali daleko od toga da neće pokušati, ali teško će protiv Reala, koji svakome može utrpati preko 80 (a i šire). Domaćin takvu kvalitetu nema.

singlovi

St. Pauli - Paderborn  1  2.00 4€
Liefering - A. Salzburg I pol. 1,5 over  2.10 4€
Rosol - Mannarino  1  1.65 4€

Rez: 12€

Oklada nema veze sa igračima koji igraju, ili ne igraju, već je čisto statistička. St.Pauli je u borbi za promociju, dok su gosti u grčevitoj borbi za opstanak. Na domaćem terenu imaju 7 pobjeda u 12 utakmica, i među ekipama su koje su osvojile najviše bodova. Paderborn je najlošiji gost, sa 8 poraza u 12 utakmica, pa iako je liga izjednačena, i nema izrazitih favorita, ovaj je koeficijent neodoljiv. # Slična stvar je sa Austrijskom drugom ligom. Domaćin ne može u prvu ligu, jer su razvojna ekipa Salzburga, pa igraju lepršavo i otvoreno. Gosti su 13 bodova od opstanka, i nemaju drugog izbora nego igrati na 3 boda. Kombinirano su na 60-ak % utakmica prvo poluvrijeme završavali sa 2 ili više golova, pa je koeficijent svakako value. # Rosol je počeo sezonu solidno, iako bez nekih velikih dostignuća. Dobijao je što je morao, a gubio od Pairea, Wawrinke, Ferrera, Klizana, Lopeza. No, za vikend je donio presudni treći bod u Davis Cupu protiv Njemačke, i vjerujem da će ga to još dodatno motivirati za nastavak sezone. Mannarino ima skor 10:5 ove sezone, ali sve su pobjede protiv igrača koji su van 100 najboljih, ili su na granici. 5 pobjeda dolazi sa challengera u Noumea-i, koji je osvojio, dok je sve mečeve protiv top 100 igrača izgubio (Groth, Mahut, Dimitrov, Bautista, Tomić). Ovaj mi se koeficijent čini value, jer je Rosol "napumpan" samopouzdanjem, a kada je tako izgleda mi kao izraziti favorit protiv igrača ranga Mannarina.