16. 04. 2016.

još zicera

Chartres - Montpellier  2  1.12
Kiel - Goppingen  1  1.12

Ulog 15.6€ Koeficijent 1.26
Rez: 19.66€

Chartres je sa Tremblayem zakucan za dno, i nije upitno koje će dvije ekipe biti na mjestima koja vode u drugu ligu. Ipak postoji nada, ukoliko klubovi iz druge lige ne mogu, ili ne žele ispuniti prije svega financijske, ali i infrastrukturne zahtjeve kako bi dobili licencu za prvu ligu. Stoga nije nebitno ni tko će biti zadnji. Ali protiv Montpelliera mislim da ne mogu do bod(ova). Nakon lošeg ulaska u sezonu uzrokovanog prije svega brojnim ozljedama, Montpellier se posložio, i sada djeluju puno čvršće. Namučili su Flensburg u 1/8 finala lige prvaka, dobili PSG u finalu liga kupa, ali još uvijek zaostaju za St. Raphaelom na drugom mjestu, koje je važno zbog lige prvaka iduće sezone. Stoga su bodovi iz ovakvih utakmica važni, a razlika u kvaliteti je velika, dok u opuštanje ne vjerujem, jer imali su dovoljno vremena da se poslože, i završe sezonu na nivou. # Kiel je kiksom u Hannoveru napravio veliku uslugu Lowenu, ali sam uvjeren da nisu odustali od naslova u Bundesligi. U 1/4 finalu lige prvaka čeka ih PSG, i čeka ih neizvjestan susret u kojem nisu favoriti. I na početku su ovu sezonu proglasili "prijelaznom", ali nije im prvi puta da ulaze u završnicu prvenstva sa zaostatkom, i u zadnjim kolima ipak uzmu naslov. U Europi će teško do naslova, ali na domaćem terenu neće odustati do zadnjeg kola. Goppingen je vrlo solidna ekipa, ali zaostaju za velikim trojcem na vrhu. U prvom su dijelu uvjerljivo dobili Kiel, ali to je bio trenutak u kojem se Kiel još uvelike preslagivao nakon što su otišli Jicha i Palmarsson koji su uz Duvnjaka nosili ekipu u proteklim sezonama. Na svom terenu je Kiel veliki favorit i protiv jačih ekipa, a bodovo mu trebaju.

kao ziceri

Dinamo - Zagreb  1  1.11
Dukla - Jicin  1.13 pfuhhh!

Ulog 14€ Koeficijent 1.25 bwin
Rez: 17,5€

Slijedeće kolo je derbi u Rijeci, i valjalo bi otići sa konkretnom prednosti. U tome Zagreb teško da može nešto "pobrkati". # Češki rukomet nije česti gost, ali ga popratim uglavnom. Dukla je završila regularni dio na prvom mjestu, i djelovala poprilično uvjerljivo, a za Češke okvire ostvarili su i solidan uspjeh plasmanom u polufinale challenge kupa. Jicin je kao i prošle sezone na rubu play offa, ali ove su uspjeli izboriti 8-mo mjesto, ali protiv Dukle teško da mogu ravnopravno konkurirati. Dukla ima kvalitetnije igrače, veću širinu, brži su...

rizik

Tremblay - Nantes  2  1.34
Man. Utd. - A. Villa  1  1.25
Getafe - Real  2  1.22

Ulog 7€ Koeficijent: 2.04 bwin
Rez: 7.28€

Tremblay u "istom košu" sa Chartresom, i bore se za po koji bod do kraja, kako bi eventualno izborili igranje i iduće sezone u prvoj ligi ako neki drugoligaš ne bude mogao ispuniti uvjete za dobijanje licence. Nantes je već najavio pojačanja za iduću sezonu, i stvaraju jaku ekipu od koje očekuju da se približi najjačima, i uđe u borbu za ligu prvaka. Ali, prije toga ove sezone su još daleko od osiguranja Europe za iduću sezonu, a koliko im to znači, govori i činjenica da su ove godine organizirali "final four" EHF kupa. Brojna pratnja je na samo bod zaostatka, ali i St. Raphael i Montpellier nisu (pre)daleko, pa ovakve utakmice moraju riješavati. # A. Villa se raspala, i djeluju kao razbijena vojska koju su na zub uzeli i navijači, pa je čitava atmosfera oko kluba vrlo loša, a takva su i izdanja na terenu. Man. Utd. je sa druge strane napokon povezao dobre rezultate, pa su izborili polufinale FA kupa, ali i stigli na samo 4 boda od mjesta koja vode u ligu prvaka iduće sezone. Ovdje ne bi smjelo biti problema. # Barca je djelovala nedodirljivo, ali u završnici su zaredali sa kiksevima, pa se ponovo otvorilo pitanje prvaka. Real je u zaostaku 4 boda, ali nakon prolaska Wolfsburga imaju odličnu atmosferu koja je bila narušena kiksevima na gostujućim terenima. Ovdje "putuju" u predgrađe Madrida, slabašnom Getafeu koji je u međuvremenu promijenio trenera nakon dugog niza poraza i loših izdanja, ali osim ohrabrenja, ne vjerujem da je Argentinac mogao nešto bitno promijeniti u par dana. Razlika u klasi je velika, a Realu su bodovi potrebni.

tenis

Bondarenko - Irigoyen  2:0  1.30
Hantuchova - Osaka  2  1.33 Još to nije glava za ozbiljne stvari.
Rodina - Witthoeft  0:2  1.53

Ulog 5€ Koeficijent:  2.65
Rez: 5€

Bondarenko igra vrlo solidnu sezonu, i sakupila je već 17 pobjeda, doduše pola od toga u kvalifikacijama, ali ima pobjede i protiv igračica ranga Osake, Kuznetsove, Beck, Tsurenko, Pavlyuchenko. Sa druge strane Irigoyen je debelo van top 200, i nema niti jednu pobjedu na touru, a dobijala je u Fed kupu nedorasle protivnice, i u kvalifikacijama u Riu Alves i Burnett, koje su jednako daleko od respektabilnih protivnica. Osim toga igra se na betonu u dvorani, a tu se Bondarenko, osim što se igra u Ukraini, osjeća kao doma, dok Irigoyen zadnjih 9 godina ima 6 mečeve, i sve ih je izgubila u dvorani, dok ni na vanjskom betonu nema rezultata kojima bi dala naslutiti da može ugroziti Bondarenko. # Osaka kada sredi glavu, i preboli pubertetska durenja i raspadanja, vjerujem da može jako visoko. Primjetno je da zna imati problema protiv igračica koje mogu parirati snagom, i natjerati ju da igra udarac više, ili ju natjerati na defanzivu. Hantuchova nema niti snagu kojom bi parirala Osaki, a nikada nije bila igračica koja može svašta istrčati i kontrirati. Primjer nekada vrhunske igračice koja nije znala reći da je kraj kada je trebala, pa sada na 170 i nekom mjestu rang liste služi nadobudnoj mlađariji da mogu napisati da su dobile nekada 5-tu igračicu na rang listi. # Rodina je ove sezone očajna, blago rečeno, i jedna jedina pobjeda uz 11 poraza već je uzrokovala ispadanje iz prvih 100, a mogla bi i puno niže. Nije samo da gubi, već gubi uvjerljivo, pa uz pobjedu protiv jednako pogubljene Melnikove, ima još samo jedan set osvojen, početkom godine u Sidneyu, protiv Siegemund. Witthoeft po riječima njene Fed kup trenerice, kvalitetom sigurno spada u top 50, a i više, no treba joj konstantnosti, ali meni se čini i malo sreće. 6 pobjeda i 10 poraza ne djeluju impresivno, ali gubila je od Stephens, koja je osvojila turnir, Zheng u Australiji, na Kineskinjinom turniru karijere, Pavlyuchenko i Alexandrove u dvorani, Janković, Kuznetsove koja je u Miamiu nakon dugo vremena izgleda vrhunski, i na kraju od Cibulkove u Katowicama, u jedinom meču u kojem je Slovakinja imala puno problema. Problem je što su to sve mečevi prvog, ili drugog kola, a po dojmu koji je ostavljala, mogla je puno više, da se ždrijeb malo otvorio. Domaći turnir, omiljena podloga, protivnica u velikim problemima, i ogroman motiv.