02. 04. 2016.

niz

Juventus - Empoli  1  1.30
Ystadt - Skovde  I pol 1  1.22

Ulog 10€ Koeficijent: 1.59
Rez: 15.9€

Juventusu je ostala liga, i kup, a kako su u prednosti ispred Napolia, i ostatka pratnje, sve je u njihovim rukama. Imaju izostanaka, ali i širinu zbog koje se ti izostanci ne osjete. Empoli je sa druge strane nakon odličnog prvog dijela sezone upao u krizu, pa iako nisu direktno ugroženi (još), osjeti se pritisak, jer slijede im utakmice protiv Juventusa, Fiorentine i Lazia, pa bi uskoro mogli igrati vrlo važne dvoboje koje ne bi smjeli izgubiti. Ovaj današnji je protiv ekipe koja ima 19 pobjeda u zadnjih 20 utakmica, dok oni nisu pobijedili u zadnjih 11. # Ystadt je u žestokom rasporedu u prvenstvu i kupu EHF-a, ali su u Europi prošli skupinu, dok u prvenstvu, ovom pobjedom zadržavaju 4-to mjesto, i prednost domaćinstva u eventualnoj odlučujućoj utakmici (igra se na 3 pobjede). Kako u Švedskoj prve 4 ekipe biraju protivnike u prvom kolu doigravanja, današnjim bi porazom, ili remijem, Ystadt došao u situaciju da bi ih za protivnika mogao izabrati i Kristianstadt, što sigurno ne žele. Srećom po njih, Skovde im nije dorastao kvalitetom, a nemaju ni neki motiv danas jer su sigurni u doigravanju ali za opstanak, a ni igrama u zadnje vrijeme ne da se naslutiti da bi danas mogli kreirati veliko iznenađenje. Vjerujem da će Ystadt pokušati što je prije moguće osigurati prednost, i mirno privesti regularni dio kraju.

niz

Dortmund - Werder  1  1.22
Velež - Sloboda  2  1.34

Ulog 10€ Koeficijent: 1.64
Rez: 16.40€

Dortmund je ponovo na vrhunskom nivou, a novost u odnosu na prijašnju sezonu je i čvrsta obrana koja podsjeća na njihove izvedbe iz sezone u kojoj su uzeli naslov. Za naslov je ove sezone vjerojatno kasno, ali ne sumnjam da neće probati. Werder izgleda bolje nego u prvo dijelu, ali još su uvijek daleko od sigurne zone. Zabijaju dosta, ali primaju previše da bi uhvatili pozitivan niz rezultata. Po dojmu, i statistici, teško da će im Dortmund dozvoliti da se razmašu, dok je jednako teško da će njihova defanziva uspjeti odoljeti Reusu, Aubumeyangu i comp. # Velež je financijski krahirao, i dalje se igrački kadar osipa, pa su ostali sa ekipom koja nema iskustva, ali ni kvalitete za ovaj rang. Praktično su već ispali, a u proljetnom dijelu su sve utakmice izgubili, i pri tome nisu zabili gol. Sloboda je u borbi za naslov sa Zrinjskim, i svaki im je bod važan, dok je domaćin relaksiran od rezultata, a Sloboda je dominirala u međusobnim utakmicama i kada je odnos snaga bio puno ravnopravniji nego je to danas.

sistem

Bayern - Frankfurt ODG Ne  1.53
PSG - Nice  1  1.57
Savehof - Guif 51 over  1.47

Ulog 6€ sistem 2/3
Rez: 1.20€

Bayern mora ozbiljno jer razlika od 5 bodova je velika, ali nije i nedostižna. Nema Robbena, Badstubera i Boatenga, a poštedu bi trebali dobiti Douglas Costa i Vidal, no vraća se Martinez. U prvom dijelu je završilo 0:0, a u zadnjih 5 utakmica Frankfurt protiv Bayerna nije zabio. Frankfurt je u zoni ispadanja, i loši su se rezultati poklopili sa neigranjem Maiera, kojeg neće biti ni danas. Osim njega nedostajati će još 4/5 igrača, no ti izostanci neće promijeniti pristup, ili kako je jedan od Bundesligaša duhovito primjetio "žestoko ćemo stisnuti Bayern u svom 16-tercu. Naravno da postoji mogućnost "blowouta" ako Bayern rano uspije probiti bunker gostiju, ali koeficijent se čini odličan obzirom da je Bayern u 13 utakmica na svom terenu primio 6 golova, a Frankfurt je sa 10 postignutih golova u gostima među najslabijim ekipama, a danas su bez svoje "alfe i omege" u ofanzivnom dijelu, Maiera. # PSG je naslov proslavio, i mogu igrati opušteno do kraja prvenstva. Ali, tko god je gledao barem isječke iz utakmice protiv Monaca mogao je vidjeti da se takve utakmice ne događaju svaki tjedan. 65% posjeda, 17 udaraca na gol, i 5/6 odličnih šansi, a onda je Monaco zabio iz prve suvisle akcije, da bi stvar zaključio Luiz sa svojim specijalitetom, i poklonjenom loptom u svojih 16 metara. Nica je solidna, i PSG čeka u tjednu super važna utakmica protiv Man. Cityia, ali onakve šanse Cavani, Ibrahimović, Lucas i comp. ne promašuju često, a vjerujem da ne žele kvariti atmosferu. # Savehof i Guif igraju utakmicu bez nekog velikog značaja, odnosno u pitanju je 6-to mjesto, koje ne donosi ništa, obzirom da prve 4 ekipe biraju svoje protivnike u prvom kolu doigravanja, bez obzira na mjesto na tablici. Prve dvije utakmice su završile na 56 golova, a imale su veći rezultatski značaj nego danas. Osim toga Guif će ponovo igrati bez Ostlunda i Johanssona, koji su glavni pucači, ali i obrambeno važni, pa je standard da u toj situaciji ubrzavaju ritam utakmice. Kako utakmica ima manje/više pripremni karakter za doigravanje, ne čini mi se da bi se mogle igrati obrane koje bi protivnika svele na 20-ak golova, pa mi se ova granica čini kao solidan value.