11. 05. 2016.

ziceri

Shakhtar - Oleksandrija  1  1.15
Goppingen - Stuttgart  1  1.12

Ulog 15€ Koeficijent: 1.29 bet365
Rez: 19.35€

Ukrainski kup, polufinale, i jedina prilika domaćinu da osvoji trofej ove sezone. Prva je utakmica bila pred polufinalnu utakmicu protiv Seville, pa je Shakhtar igrao sa rezervnom postavom, ali sada je Europa iza njih, a u prvenstvu je Dinamo osigurao naslov pa vjerujem da su vrlo motivirani za plasman u finale, a kada je tako onda im gosti nisu dorasli. Da niz nije "pegula" ovaj mjesec igrao bih i hendikep, ali što god stavim u niz klekne, pa je i ovaj koeficijent dobar za zicere.# Goppingen je izborio završni turnir u Europskom kupu, a u Bundesligi im je preostalo još dosta posla ako misle izboriti Europu i iduće sezone. Stuttgart je u dobroj situaciji, ali nisu još osigurali opstanak, i u zadnje su vrijeme učvrstili obranu, ali fali im kvalitete u napadačkom dijelu, pa teško dolaze do bodova. Goppingen je u zadnjem kolu izgubio uvjerljivo kod Flensburga, ali razlika u kvaliteti te dvije ekipe je otprilike razlika između njih i Stuttgarta, pa unatoč solidnim defanzivnim izdanjima gostiju, danas igraju na terenu na kojem i top ekipe iz Njemačkog prvenstva nerijetko ostavljaju bod(ove).

nogomet

Liverpool - Chelsea 2,5 over  1.62
Zaglebie - Lech  1  1.72
Panionios - Panathinaikos ODG Ne  1.72

Ulog 6€ sistem 2/3 bwin
Rez:

Za Liverpool utakmica u kojoj su im bodovi značajni, iako mislim da su već u glavama na finalu protiv Seville. Ipak, ako ne uspiju u tom finalu, valja izboriti Europu iduće sezone, a situacije je u njihovim rukama, jer sa obje pobjede su unutra. Chelsea je sezonu odavno završio, pa se kotrljaju kroz utakmice bez velikog pritiska i rezultat su utakmice sa dosta golova, čega su se i navijači zaželjeli nakon destruktivnog nogometa koji je forsirao Mourinho. Dvije ekipe sa puno kvalitete u ofanzivnom dijelu, a danas kod domaćina neće biti Tourea i Sakhoa pa su u sredini obrane najavljeni Lucas i Lovren, koji do sada nemaju zajedničkih iskustava. Sa druge strane nema Zoume, Ivanovića, Terrya, pa i gosti krpaju zadnju liniju. I bez toga bih očekivao utakmicu u kojoj će se igrati na gol više, a sa svim pretumbavanjima u zadnjim linijama, biti će još više prostora pred i u 16-tercima. # Zaglebie je u seriji od 3 pobjede, i po napisima igrom su ih definitivno i zaslužili. Na 4-tom su mjestu koje vodi u kvalifikacija za Euro ligu, i u današnjoj utakmici imaju veliki motiv zadržati poziciju i izboriti Europu iduće sezone ako im se rezultati poklope. Lech je u krizi, i ova je godina veliko razočaranje, a piše se o lošoj atmosferi u svlačioni. Trener javno govori da je vrlo teško raditi jer dio igrača nije fokusiran jer su neki već u većim klubovima, dok su drugi na odlasku nezadovoljni statusom, pa na terenu ne pokazuju želju, niti koncentraciju potrebnu u ovom rangu. Osjeti se to na rezultatima u doigravanju, pa 2 remija i 3 poraza u gostima neće nikoga oduševiti. Najavljeni su igrači koji će i iduće sezone igrati u klubu, pa bi trebala istrčati postava koja se ove sezone još nije vidjela. # Doigravanje u Grčkoj ligi se igra u biti za jedno mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka, jer ostali klubovi idu u Euro ligu. Favoriti su AEK i Panathinaikos, ali u 6 kola se može svašta dogoditi, jer svaki je kiks vrlo skup. Stoga očekujem tvrde utakmice, sa malo golova, i veliku borbu za svaki bod, barem u prvih par kola. Ove dvije ekipe visoki plasman prije svega mogu zahvaliti svojim obranama, pa ni danas ne očekujem da će netko riskirati, već prije svega ne primiti gol, a naprijed što se napravi, ili kako ja volim opisivati ovakve utakmice "tko zabije, dobije".

tenis

Mahut - Bellucci  2  1.30
Bopanna/Mergea - Paire/Sousa  1  1.33
Tsurenko - Bacsinszky  2  1.22

Ulog 7€ Koeficijent: 2.12 bwin
Rez: 7.84 €

Mahut je jedno iznenađenje već priredio, ali na zemlji jako sumnjam u njegov niz pobjeda. Njegova je igra ipak posložena za brže podloge, ali kada je motiviran, i kada mu to protivnik dozvoli, servisom i agresivnom igrom može se držati u setovima, a na returnu "chip and chargesom", ili returnom pokušava pritisnuti protivnika, no da bi na zemlji bio uspješan mora i protivnik "surađivati". Belluccieva sezona nije na nivou očekivanja, ali kao što sam i jučer pisao, negdje njegova kvaliteta na zemlji mora početi dolaziti do izražaja. Veliki je poticaj pobjeda protiv Monfilsa, pa ga očekujem u dobrom izdanju, što bi za Mahuta moralo biti dovoljno. # Kao i Bellucci, i Bopanna/Mergea su zapeli u prvom dijelu sezone, i gubili guste mečeve u nizu, ali u Madridu su se vratili staroj navici riješavanja mečeva kroz tie break. Prošle su sezone imali vjerojatno najbolji omjer u "trećem setu". Nakon finala u Madridu i 3 meča dobijena u produženom tie breaku, izgleda da se vraćaju starim navikama. Paire i Sousa su u paru vrlo solidni, ali ne radi se o top igračima, niti o kombinaciji koju vidim kako ostvaruje neke vrhunske rezultate. Ipak, daleko su od bezopasnih protivnika, no, Sousa danas igra i single što mu je u svakom slučaju prioritet, dok Paire je već ispao, a slijedi "Francuski mjesec" u Nici i Parizu, pa sumnjam da ima (pre)veliku želju ostajati u Rimu zbog konkurencije parova. # Tsurenko se čudesno oporavila od ozljede, ali i u meču protiv Goerges u kojem je djelovala poprilično nemoćno u prvom setu, no pobjedu ipak može zahvaliti protivnici koja je po tko zna koji put pokazala začuđujuću tvrdoglavost forsirajući taktiku koju na terenu nije bila u stanju realizirati. Ipak, meč je bio poprilično iscrpljujući za obje igračice što će vjerujem ostaviti posljedice i na današnji meč. A čeka ju Bacsinszky, koja sve što Tsurenko radi (defanziva, tjeranje protivnice na kretanje i udarac više) radi još bolje. Osim toga, za razliku od Ukrainke kojoj je pobjeda protiv Goerges iznimka u vrlo lošoj sezoni, Švicarka od Miamia gdje je naredala Ivanović, Radwansku i Halep na putu do finala i poraza od Kuznetsove, djeluje jako dobro. Nakon osvojenog Rabata, u Madridu je dobila Petković i Makarovu, ali nije mogla protiv Halep koja je odigrala sjajan turnir, a ovdje je u prvom kolu lako riješila Wickmayer. Igrale su dva puta na betonu, koji je jača strana Tsurenko, i oba je dobila Bacsinszky, pa na zemlji pogotovo izgleda kao jasni favorit. Morati će se puno raditi za svaki poen, pa ne vjerujem da Tsurenko ima samopouzdanja i "goriva" za igračicu ranga Bacsinszky u ovom trenutku.