29. 05. 2016.

niz

Lowen H-3,5 - Hannover  1  1.32
Cedevita - Cibona  1  1.13

Ulog 20€ Koeficijent: 1.49 bet365
Rez: 29.80€

Ovo jednostavno mora biti napokon Lowenova godina. Gubili su prvenstvo remijima protiv autsajdera, na gol razliku, a sada im je ostala domaća utakmica protiv ekipe koju redovno razvaljuju 10-ak i više razlike, i gostovanje kod otpisanog Lubbeckea. Hannover je teoretski u borbi za Europu, ali zaostaju bod, a imaju i utakmicu više od Goppingena, pa su šanse više matematičke prirode jer im je ovo posljednja utakmica u ovoj sezoni, dok Goppingen ima nezgodno gostovanje kod Fuchsea, ali i domaću utakmicu protiv nezainteresiranog, ali i bitno slabijeg Lemga, a kako ima neusporedivo bolju gol razliku, i uz pobjedu Hannovera danas, treba im bod. Na ovom gostovanju redovno ne prolaze dobro, i ne nalaze riješenja protiv obrane Lowena, a kako je u ovoj situaciji domaćin najblaže rečeno "nabrijan do daske", ni danas mislim da neće ugroziti naslov zbog kojeg je Lowen žrtvovao i Ligu prvaka. # Nije potrebno naglašavati razliku u kvaliteti rostera Cedevite i Cibone, iako u kolektivnim sportovima često ne igraju imena. Ali, kada se pogleda da su udarne snage Cibone mladi Žižić i Florence, a u Cedeviti su im direktni suparnici Bilan i Pullen, uz podršku Žorića i Gordića, onda je jasno da Cedevita ima veću kvalitetu, daleko veću širinu, tjedan dana pripreme dok je Cibona igrala tešku utakmicu protiv Zadra, ali i neupitan motiv za razliku od utakmica u regularnom dijelu, a kada je tako, onda je Cedevita klasu više od ostatka konkurencije u Hrvatskoj ligi.

sistem

Nestor/Qureshi - Granollers/Cuevas  2  1.50
Temisvar - Iasi AH-1  2  1.475 void
Concordia - Voluntari  1  1.57

Ulog 6€ sistem 2/3 bet365
Rez: 3€

Nestor je u 45-toj godini, i još je vrlo solidan, ali mislim da su najbolji dani ipak daleko iza njega. Qureshi također poznato ime u parskoj konkurenciji, ali i on u ovom trenutku kombinira nastupe sa challenger razinom, jer na ATP-u i nema previše uspjeha, pa su dobrodošle pobjede makar i na challengerima. Za obojicu vrijedi da im zemljana podloga nije prvi izbor, i bolje se snalaze na bržim podlogama. Za razliku od njih, Granollers i Cuevas su odrasli na ovoj podlozi, u naponu su snage, u dobroj formi, a u parskoj konkurenciji ako ne spadaju u vrh, pogotovo na zemljanoj podlozi mislim da nisu ni tako daleko. # Za ovaj par sam koristio informacije "kolege" koji živi u Temisvaru, i sa veseljem je dočekao ispadanje, i vjerojatno gašenje kluba za koji kaže da je umjetna tvorevina koju je inicirao lokalni tajkun isceniravši bankrot "Poli-a", i na taj način preuzeo upravljanje lokalnim klubom. Kako to biva u sličnim situacijama, dugovanja su za njihove okvire ogromna, igrači su bez premija mjesecima, pa je rezultat toga da danas u zapisnik ulazi 15 igrača, od kojih je 7 iz omladinskog pogona, jer su trojica već napustila klub, dok je čak 5 igrača iskoristilo zadnja kola da se očiste od kartona, dok je još 6 igrača "ozlijeđeno", odnosno ne žele igrati. Uvjerljivi porazi u zadnjim kolima su posljedica nereda, jer otišao je i trener, pa ih vodi lokalni "poslušnik". Iznenadila me činjenica da u Rumunjskoj pobjednik doigravanja za opstanak osigurava kvalifikacije za Europsku ligu iduće sezone, a Iasi sa ovom pobjedom, bez obzira na ostale rezultate osigurava prvo mjesto. # Concordia ima još teoretske šanse za prvo mjesto u istoj ligi, ali nitko u to ozbiljno ne vjeruje, ali činjenica je da su u zadnjim kolima, naročito na svom terenu podigli razinu, i djelovali solidno. Voluntari je bez obzira na rezultate zadnjeg kola u doigravanju za opstanak, pa će danas istrčati u kombiniranom sastavu, jer će glavne igrače čuvati za dvije utakmice koje im predstoje protiv treće ekipe u drugoligaškom prvenstvu. Uz dobru formu domaćina, izgleda kao dobar razlog za okladu.

singlovi

Krunić/Lučić - Xu/Zheng  1  2.35 5€ bwin

Rez: 5€

Nastavljam sa okladama na par koji mislim da je potcijenjen, jer ni današnje protivnice nisu u biti različite od protivnica u prva dva kola. Lučić ima i GS naslov u svojoj karijeri, i parove igra malo, ali dobro, dok o Krunić mislim da dovoljno govori skor na zemlji ove sezone (8:1). Dok Lučić dominira snagom, ali i solidnim ostalim parskim faktorima, Krunić ima "mekanu ruku" pa ako i nisu par koji spada u elitu, protiv konkurencije iz prosjeka izvjesno je da mogu igrati barem ravnopravno. Za Kineskinje vrijedi slično kao i za Američke parove, jer osnovna podloga na kojoj igraju je beton, dok na crvenoj zemlji imaju problema sa kretanjem, ali i sporosti podloge. Pobjede protiv Han/Lepchenko i Lisicki/Petković svakako da imaju težinu, ali i poraz protiv kombinacije kakva je Giovine/Moratelli (nisam ni ja za njih čuo) u Rimu govori da imaju problema. Ako Lučić i Krunić nisu postavljene kao favoriti (što po mojem mišljenju jesu), onda nisu ni ovakvi autsajderi, i vjerujem da imaju solidnu šansu.