23. 09. 2015.

rizik

Inter - Verona  1  1.36
Troyes - St. Etienne  x2  1.28
Nordsaeland - Skjern  2  1.20
Tolouse - Chartres  1  1.16

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.42  bwin
Rez: 2.42

Inter je u prvenstvo ušao sa 4 pobjede, i pragmatičnim igrama. Tvrda obrana koja teško prima golove, a naprijed Jovetić, Icardi, Perišić, Ljaić, i veznjak Guarin, pa se uvijek nađe netko tko svojim potezom riješi utakmicu. Ne blistaju, ali u dobrom su nizu, i dolazi im "mušterija" koju redovno pobijeđuju, i to bez 8 igrača od kojih bi većina istrčala da su zdravi. # Troyes izgleda vrlo loše, i bez pobjede su u 6 kola, a obzirom da im dolazi razigrani St. Etienne, sumnjam da im je danas prilika. Gube u gostima kod do tog trenutka pogubljenog Marseilla 6:0, doma od Caena 3:1, pa od Angersa iako imaju igrača više 60 min. Protiv Montpelliera koji izgleda katastrofalno uspjeli su doma održati 0:0. Sa druge strane St. Etienne je nanizao solidne rezultate, a koliko im je liga važna govori činjenica da su protiv Rosenborga u goste otišli sa miješanom ekipom, bez 6 igrača, koje su odmarali za utakmicu prvenstva protiv Nantesa. # Nordsjaeland je ekipa koja "levitira" između prve i druge lige, a i ove godine im predviđaju borbu za opstanak. Izgubili su od Aarhusa i Koldinga uvjerljivo, dok su Skive, koji gubi 10-ak razlike od ostalih ekipa, jedva dobili golom razlike na domaćem terenu. Skjernova ekipa se sazrijela, i redovno su pri vrhu lige, a prošle su godine igrali i završnicu EHF kupa, pa obzirom da Kolding ove godine nije više dominantan, a i polako postaju "preiskusna" ekipa, ove godine aspiracije idu visoko. Velika razlika u kvaliteti, a obzirom na poraz iz prvog kola, ako žele ući u borbu sa Bjeringbrroom, Koldingom i ostalima za sam vrh, ovakve utakmice ne smiju kiksati. # Toulouse sa Ševaljevićem, Porteom, Dumoulineom, Žvižejem, Ilićem, Georgijevskim svrstavaju u gornji dom Francuskog rukometa, a gosti su novajlije u ligi, koji po svim procjenama nemaju ekipu sa kojom bi mogli više od žestoke borbe za opsanak. Poraz u gostima kod "prepolovnljenog" Montpelliera, i domaći poraz od prosječnog Cessona govore tome u prilog. Toulouse je izgubio od Saint Raphaela, i odigrao neriješeno u gostima kod Aixa, no to su ekipe koje konkuriraju za vrh, i koje su daleko kvalitetnije od Chartresa.

sistem

Carpi - Napoli  2,5 over 1.75
Inter - Verona  3,5 under  1.45
Grasshoppers - Sion  2,5 over  1.65

Ulog 1/10  sistem 2/3  bet365
Rez: 0

Napoli ove godine igra over za overom, i ofanzivni dio  sa Higuainom Callejonom, Insigneom, Martensom, Hamšikom... djeluje nezaustavljivo. Naravno da onda otraga nisu beton, a Carpi zna zabiti, i danas mislim da će biti lepršavo i efikasno. # Već sam pisao o ovom paru, i Verona ovako oslabljena teško će do gola, a Inter nema igru kojom razbija protivnike, pa mi se 4 gola čine puno. # Grasshoppers idu u red ekipa kao što su Napoli, Stuttgart...i na njihovim utakmicama pljušti. Sion je vrlo solidan sa druge strane, i igraju dobro, ali i efikasno. U "jurnjavi" kojoj nameće domaćin, mislim da su ove dvije ekipe pre kvalitetne da bi ovo završilo na malo golova.

nogomet

Fiorentina - Bologna  3,5 under  1.28
St. Pauli - Heidenhaim  3,5 under  1,28
Lazio - Genova  3,5 under  1.30

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.14  bet365
Rez: 2.14

Fiorentina ne blista, blago rečeno, no pobjeđuju iako izvještaji kažu da protiv Genoe i Carpia nisu zaslužili. Torino im je zabio 3 gola, a u ostale 3 utakmice uspjeli su očuvati čistu mrežu, pa je to osnovni razlog broja bodova. Bologna je "novajlija" u prvoj ligi, i puno igrača je došlo, i treba vremena da se sve posloži. No, defanzivno djeluju sasvim solidno, no muči ih napad, i samo 2 gola postignuta u 4 kola. Trebalo bi biti tvrdo, i 4 gola mi se čini malo vjerojatno. # St. Pauli igra pragmatično, i u 7 kola imaju gol razliku 8:4, što je dovoljno za 14 bodova, i treće mjesto. Heidenhaim sa druge strane ima gol razliku 8:5, 12 bodova i šesto mjesto. Obje ekipe brinu prije svega o svom golu, pa što se napravi naprijed. Primaju manje od gola po utakmici, a zabijaju tek nešto više od gola, pa utakmica sa 4 gola izgleda malo vjerojatna. # Lazio izgleda loše, i navijači su malo "protresli" ekipu, pa ne vjerujem da će si dozvoliti raspadanje kao protiv Napolia ili Chieva. No fali im glavni organizator igre Biglia, a naprijed Candreva, Klose i Đorđević, pa ovo što imaju u ofanzivnom dijelu ne izgleda očaravajuće. A dolazi im Genoa od koje imaju nevjerojatan niz poraza, a i moraju listati po godišnjacima kada su im zabili gol. No i gosti imaju puno problema sa ozljedama, a i 3 poraza u prva 4 kola, pa bi ovdje pozitivan rezultat za obje ekipe bio nasušna potreba. Obzirom na situaciju, i izostanke ovdje ne bi smjelo biti "lepršanja", već rovovska bitka za svaku loptu, i malo golova.