21. 01. 2016.

niz

Dlouhy/Vesely - Bopanna/Mergea  2  1.22
Mannarino/Pouille - Bolelli/Fognini  2  1.20 keširano jer Bolelli ima problema sa servisom zbog leđa

Ulog 1,5 Koeficijent: 1.45
Rez: 1,65

Dlouhy je bio odličan parski igrač, ali je zbog kronične ozljede leđa propustio dvije sezone, i pokušava se vratiti. Partner mu Vesely, na ATP razini ima skor 7:17, i koncentriran je na single karijeru, i u parovima je daleko od klase. Bopanna i Mergea su uigrani, sudionici završnog turnira, čak što više finalisti. # Vrlo sličan slučaj sa Francuzima, koji us obojica u paru sa lošim skorom, a igraju protiv kombinacije koja imaju velike rezultate iza sebe, kao i igranje na završnom turniru prošle sezone.

rizik

Suarez Navarro - Kulichkova H-4,5  2  1.83 void

Ulog 0,5/10
Rez: 0,5

Ovo je veliki rizik, ali jednostavno moram odigrati. Suarez je imala dio sezone prošle godine u kojem je dospjela na prag top 10, ali od tog trenutka ne igra ni približno na tom nivou. Kraj prošle sezone je bio očajan, a ni ove godine ne blista. Osim toga u Australiji nema neke rezultate, (četvrtfinale 2009, pa ispadanja u trećem kolu, i u prvom kolu prošle godine). Kulichkova je nakon sjajne juniorske karijere, i "virkanja" na najvišu razinu prošle sezone, ove godine krenula ozbiljno. U prva dva kola Petković i Niculescu, pa vjerujem da ako se ne raspadne mentalno, protiv Suarez ima dobru priliku i za više od gustog poraza. Suarez inače ima problema protiv igračica kao što je Kulichkova, i više voli udaračice, koje će ponešto pokloniti, i koje teško igraju duže razmjene. Kada je ona ta koja mora kreirati poene, onda to ne izgleda tako dobro.

rizik

Kontinen/Peers - Hewit/Groth  1  1.44
Kyrgios - Berdych tie break u meču 1.40

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.02
Rez: 0

Kontinen zbog ozljede Draganje mijenja suigrače, ali sa Peersom bi moglo biti trajnije. Iz prvog pokušaja uzeli su naslov u Brisbaneu, i u 5 zajedničkih mečeva još nisu izgubili ni seta, a Nestor/Stepanek, Dodig/Groth, Inglot/Lindstedt ...nisu u paru bez renomea. Grothov forte je servis, ali u paru nije to jedini detalj koji je bitan, pa je njegov skor loš, dok Hewit nakon današnje gungule oko oproštaja, i vrlo vjerojatno okupacije novinara, navijača i ostalih, ne vjerujem da je "unutra", iako kod njega borbenosti ne fali. # Dva igrača koji svoje servise kvalitetno čuvaju, pa je u međusobnom meču solidna vjerojatnost da bi se mogao igrati tie break. Kyrgios je prošle godine na svim mečevima na GS turnirima igrao tie break, osim na dva meča u Parizu, i protiv Murraya u Americi, a ni Berdych nema loš postotak mečeva u kojima igra tie break (na betonu, u Australiji prošle godine 5 od 6, a u New Yorku 3 tie break u 4 meča).