15. 05. 2016.

rizik

Man. Utd. - Bournemouth  1  1.38 void
Southampton - Cr. Palace  1  1.30
Legia - Pogon  1  1.25

Ulog 7 € Koeficijent: 2.23 bet at home
Rez: 4.27 €

Man. Utd nakon poraza od W. Hama treba tri boda i poraz Citya za ligu prvaka, ali sa druge strane mogao bi porazom, a pobjedama W. Hama i Southamptona ostati bez plasmana u Euro ligu ako ne osvoji FA kup. Ipak, u goste im stiže umorni Bournemouth koji je praktično čitavu sezonu odigrao sa istom postavom, koju su mijenjali samo zbog ozljeda ili kartona, pa se nakon osiguravanja opstanka, što je za njih veliki uspjeh, osjeti pad napona. # Southampton treba pobjedu i kiks W. Hama ili Man. Utd. za Europu iduće sezone, ali i osiguranje 7-og mjesta koje bi značilo isto ako Utd. osvoji FA kup jer im je Liverpool na bod zaostatka. Na domaćem terenu izgledaju sigurno, a i današnji protivnik ima u glavi za njih "povijesnu" utakmicu u finalu FA kupa, pa osim što igrači nisu fokusirani, očekuje se i sastav u kojem neće biti većine nosioca igre. # Posljednje kolo i u Poljskoj, i domaćin pobjedom osvaja naslov jer imaju bolji međusobni skor sa Piastom. Pogon je sa druge strane bez rezultatskog motiva.

moralo bi

Palermo - Verona  1  1.22
Benfica - Nacional  1  1.10

Ulog: 19,5 € Koeficijent: 1.34 bet365
Rez: 26.14 €

Čudna situacija u Talijanskom prvenstvu, jer Palermo pobjedom osigurava opstanak, a protivnik mu je Verona, koja je već drugoligaš, a ima financijski interes da Palermo ne ispadne. Od TV prava se na tri ekipe koje ispadaju dijeli 60 mil. €, a udio ovisi o tome koliko je sezona klub igrao u prvoj ligi, pa Verona direktno gubi 5 mil. € u koliko "izbaci" Palermo, i pomogne Carpiu da ostane, a osim toga, 15 mil. € dijeliti će u istom omjeru ekipe koje iduće sezone ne izbore povratak u najviši rang, pa bi Verona mogla dodatno izgubiti. Talijani su u pitanju, iako u bilo kojoj zemlji u današnje vrijeme u kojem je € moralna vertikala, bilo bi poprilično začuđujuće da se netko odrekne bonusa od par miliona. # Još jedna utakmica u kojoj domaćin pobjedom osigurava naslov prvaka. Nacional je sudeći po rezultatima već na odmoru, ali i da nije, domaćin u ovakvoj utakmici ne bi smio sprčkati što su gradili čitavu sezonu.

sistem

Newcastle - Tottenham  2  1.75
Chelsea - Leicester ODG  1.50
Norkoping - Sundsvall 1  1.45

Ulog 7,5 € sistem 2/3 bwin
Rez: 2.05 €

Newcastle je u drugoj ligi, i gledajući vrijednost igrača to je svojevrsni "pothvat". No, tamo nešto ne štima već par sezona, i izvlačili su se u zadnjim kolima, ali očito lekciju nisu naučili. Sumnjam da će sa ovakvom ekipom u championship, i čeka ih rekonstrukcija, a dobar dio ekipe je na stalnoj vezi sa "managerima" koji su u potrazi za novim klubom. Tottenham je potonuo nakon što je Leicester uspio održati visoki nivo, i potvrditi naslov, ali zadnje je kolo pa će umor u drugi plan, a današnjom pobjedom završili bi ispred Arsenala, što je za navijače od velikog značaja. # Chelsea se pod Hiddinkom "kotrlja" kroz prvenstvo bez nekog motiva, pa nema "strateških razrada" i pušta se igrače da malo i uživaju u nogometu. Vratilo je to u život Hazarda, i ofanzivni dio ekipe, ali i na drugoj strani koštalo po kojeg gola više primljenog. Gosti su napravili najveću senzaciju novijeg "profesionalnog" doba , jer su ekipa koja je pred ovu sezonu potrošila ukupno 27 mil. funti na pojačanja, što je polovica iznosa koji velikani troše na jednog igrača. Nakon fešte u prošlom kolu upitnik je koliko je energije i motiva ostalo za današnju utakmicu, ali mislim da će se željeti pokazati i protiv ekipe koju su naslijedili sa naslovom. Fale u obrani Terry, Zouma i Ivanović kod domaćina, a Huth i vjerojatno Drinkwater kod gostiju, pa svi očekuju utakmicu bez taktičkih egzibicija u kojoj bi moglo biti golova, nadam se na obje strane. # Norkoping je i dalje podcijenjen iako su važeći prvaci, pa dok traje mislim da treba koristiti ovakve koeficijente. Na svom terenu dominiraju, jer igraju na umjetnoj podlozi na koju su navikli, a osim toga vratio se Kujović (njihova verzija Ibrahimovića) pa djeluju raspucano. Gosti su za sada iznad očekivanja prije prvenstva, jer radi se o ekipi koja je 2012 ispala, pa nakon 2 godine u drugoj ligi, prošle sezone zauzela 12-to mjesto, a nisu se bitno pojačali u prijelaznom roku. Ipak, kada se pogleda izbliza njihova serija od 3 pobjede i 2 remija u zadnjih 5 utakmica, upada u oči da su igrali protiv 5 ekipa za začelja tablice. Ne mislim nikako potcijeniti taj rezultat, ali Norkoping, naročito na svom terenu je za te ekipe klasa više.