12. 04. 2016.

košarka

CSKA - C. Zvezda AH-22  2  1.43

Ulog 15.9€  bet365
Rez: 22.74€

Da li je CSKA favorit, i bolja ekipa? Neću otkriti toplu vodu ako se složim da je. I složiti ću se da je svakako moguće da dobije ovu utakmicu uvjerljivo, pa i preko ove margine. Ali.. Doigravanje se igra na pobjede (potrebne su 3 za prolaz), a koš razlika je nebitna. Što će reći, nebitno je da li se dobije 30, ili pola koša razlike, na kraju se piše isto. CSKA je sa ovim "spreadom" dobio Maccabi i Sassari u prva dva kola prvog dijela, prošle godine u 10-om mjesecu. Nakon toga još su dobili Darusafaku, također prošle godine, i Žalgiris, kada su Litvanci bili na vrhuncu krize. I to je to. C. Zvezda svakako u ovoj seriji nije favorit, ali nisu dospjeli u najboljih 8 po vezi, već su se za to izborili pobjedama i protiv vrhunskih ekipa. Jedino što mi pada na pamet oko ovakve granice je da je nastala pod dojmom poraza od Kubana, i Cedevite u zadnjim kolima skupine, ali u tom trenutku je situacija bila poprilično drugačija. Gostovanje kod Kubana je C. Zvezdi bilo u tom trenutku "prst u oku", pošto su imali nakon toga domaću utakmicu sa Darusafakom, u kojoj su mogli potvrditi doigravanje, a imali su važne utakmice protiv Cedevite u kojima je trebalo izboriti Euro ligu i iduće sezone. U utakmici protiv Cedevite već je sve bilo riješeno, i glave su očito bile već u ovoj seriji, u kojoj se od njih ne očekuje prolaz, ali imaju šansu kakvu im na početku sezone nije puno ljudi davalo. Osim toga, da bi se nekoga razbilo sa ovakvom razlikom, nije samo važno postizati 90-ak poena, već treba ponešto i obraniti, a tu CSKA ne izgleda vrhunski. Obrana im, sa ofanzivnim potencijalom kakav imaju, jednostavno nije ni potrebna na vrhunskoj razini, pa redovno od boljih, ali i onih ne najboljih ekipa primaju 80-ak pa više. C. Zvezda ne spada u top ekipe, ali nekako mi ne leži ideja da će im CSKA utrpati 100-ku, ili tu negdje. Sa druge strane, najjači dio ekipe su Zirbes, Miller i ostatak iz visoke postave, a kod CSKA će faliti Hrjapa i Freeland, što će biti važan faktor pod košem. Ukratko, CSKA je veliki favorit za pobjedu, i za prolaz serije, ali baš sa 25 razlike, meni se čini da nije.

loool

Ovo sam jednostavno morao podijeliti. Na jednoj od stranica koje povremeno pratim, analiza jednog od članova. Dokaz da obrazovni sustav ne funkcionira:

- Evo i moje prve analize za danas koja nas vodi u monaco gdje se igra turnier Monte Karla, danas če meč odigrati italijanac Fogini i Llorenzi koji je takodjer Italijanac. Ja danas tipam na Foginija jel sam siguran da če pobjediti a i faforit je, na ATP listi je 31. mjesto. Zadnji turnir koji je Fogini odigro je u Rio de janerio gdje je došao do 1/8 finala gdje je predao meč pritiv Gimena i ako je vodio 1:0. Lorenzi je 53. na listi, u zadnjem turniru je Lorenzi ispao u Houstonu več u 1/16 finalo kada je izgubio pritiv Paula 2:0. ja se nadam pobjedi Foginia jel je bolji a i iskusni, a po meni je Fogini i prva igračina i doče daleko u ovom turniru, samo da nije u zadnji pet mečeva izgubio ja bi bio mnogo sigurni ali sada je sve moguče.
 Sretno Ljudi!!

- Evo i moje zadnje i tako treče analize za danas koja nas vodi u monaco gdje se u Monte karlu igra 1/16 finale izmedju francusa Chardy-a i španca Roberto Bautista Agut-a. Ja sam za danas odlučio da igram na pobjedu Bautiste jel je on na ovom meču dosta bolji i moze se reči da je faforit. Bautista je na ATP listi 17. mjesto, u miamiu je u 1/8 finale ispao jel je izgubio pritiv finaliste Nishikori sa 2:6 i 4:6. Bautista je dosada slavio 129 pobjeda i mislim da čemu biti danas i 130. Chardy je na ATP listi 33. mjesto, u miamiu je samo došao do 1/32 finala gdje je izgubio pritiv Verdasca sa rezultatom 4:6 i 4:6. ja očekivam pobjedu Bautiste jel slavi sutra 28 Rodendan pa neka mu bude pobjeda danas.

tenis

Gimeno Traver - Cuevas  2  1.26
Haase - Džumhur  2  1.50

Ulog 5€ Koeficijent: 1.89 bwin
Rez: 4.45€

Gimeno je jedan u nizu igrača koji dobrim rezultatima na challengerima, i uz neko solidno ostvarenje na malim ATP turnirima dospije u prvih 100, ali onda slijedi niz loših rezultata u najjačoj konkurenciji, gubitak samopouzdanja, i pad na rang listi, što ih vraća na challenger razinu. Prošle je sezone dotaknuo dno, sa 14 vezanih poraza, ako se ne varam, pa je trenutno na 131-om mjestu na rang listi. Ni ova sezona nije blistava, a jedini rezultat kojim se može pohvaliti je 1/4 finale u Rio de Janeiru, ali ni tamo nije to posljedica nekog njegovog blistavog izdanja, nego nesvakidašnje situacije u kojoj su mu 3 igrača predavala mečeve u nizu (Mathieu, Monaco, Fognini). Osim toga pobjede je vezao ovdje u kvalifikacijama. Cuevas je sa druge strane ove sezone odlično krenuo. Beton mu nikada nije bila jača strana, i nema neka ostvarenja, ali gubio je od Dimitrova, Kyrgiosa i Monfilsa na ozbiljnim turnirima u ranim kolima, dok je jedini pravi "kiks" poraz od Pelle u Indian Wellsu. Na zemlji pak ima skor 11:1, i osvojene Sao Paolo i Rio, pobjedama među ostalima i protiv Delbonisa, Nadala, Ramosa, dok je jedini poraz u 1/4 finalu Buenos Airesa od Ferrera. Prva ideja je bila hendikep, ali nisam siguran kako procijeniti Gimenovu uvjerljivu pobjedu protiv Granollersa. Vjerujem da je u pitanju "odmorko" Granollersa nakon odlične serije na betonu, ali takve pobjede dodaju porciju samopouzdanja, pa bi Gimeno mogao odigrati solidan meč. Ipak, i takav, teško da može parirati odličnom Cuevasu. # Haase je u čitavom nizu problema (trener u zatvoru zbog optužbe za ubojstvo !!!, ozljeda koljena), pa je teško očekivati ga u najboljem izdanju. Ima doduše 8 pobjeda ove sezone, ali kada se pomnije pogleda dobijao je Karatseva, Lee-a, Butorca, Patina, čemu ne treba komentar, a osim njih dobio je "pogubljene" Andujara, Sousu i Schwartzmana kojeg je nakon toga Baghdatis ispratio sa "biciklom", a jedina pobjeda koja ima težinu je protiv Bedenea. Džumhur pak proživljava najljepše trenutke u karijeri, jer je probio granicu top 100, i na ATP razini je ugodno iznenadio i na betonu, koji mu sigurno nije jača strana. Vjerojatno će do kraja života imati priču kako je dobio Nadala, uzeo set Dimitrovu, Goffinu ili Kohlschreiberu. Na zemlji vjerujem da će dodati još po neku priču, a ždrijeb mu je pružio svakako solidnu priliku. Ovdje je morao igrati kvalifikacije, ali nije imao problema protiv Carusa (očekivano), ali i Fabbiana koji je kao i on odličnim igrama i rezultatima dospio u prvih 100.