03. 03. 2016.

rizik

Bertens/Larsson - Cepede/Kovinić  1  1.36
Rayo V. - Barcelona  2  1.20
Beroe - Cherno More 3,5 under  1.17

Ulog 10€ Koeficijent: 1.91
Rez: 10€

Bertens i Larsson su rijetke igračice koje, barem u ovoj konkurenciji, nisu imale mečeva u kojima su očito tankirale, ili "glumile" ozljede. Predale su polufinale u Hobartu jer su obje došle daleko u singleu, a Bertens je igrala i kvalifikacije, no to mi se čini poštenije, nego izaći na teren i "glumiti da igraju". Finale Acapulca, ali i prošlogodišnjih 23:9 izgledaju kao skor para koji ima ambicije. Ovakvi su turniri odlična šansa da sakupe bodove sa kojima bi bile nositeljice, pa im se ne bi događalo, kao u Australiji da u prvom kolu igraju protiv Kuznetsove/Vinci. Cepede i Kovinić nisu loše, i na pragu su prvih 100, no ako Bertens i Larsson nemaju teške mečeve u singleu, što ovdje nije slučaj jer su ispale, onda su uigranije, a mislim i kvalitenije. ˇ# Iako Barca u gostima ne razvaljuje, sakuplja bodove, i povećava razliku na vrhu. Nakon Raya ih čeka gostovanje kod Eibara, pa dočekuju Getafe, i onda uzvrat protiv Arsenala u kojem imaju veliku prednost, pa će tek krajem mjeseca na gostovanju kod Villareala imati pravi ispit. Do tada, igraju lagano, i djeluju nedodirljivo. Rayo igra svoje protiv svih, pa i protiv najjačih pokušava biti agresivan, no to ga protiv Barce najčešće košta poraza sa velikom razlikom, pa ako danas i ne bude tako uvjerljivo, vjerujem da će Barca nastaviti sa dobitnim nizom. # Bugarska liga, koja je zadnjih godina u silaznom trendu što se tiče kvalitete, pa je postala debelo underaška. Beroe je visoko na trećem mjestu, no u 20 kola za tako nešto im je bilo dovoljno 21 postignuti gol. Cherno more je postiglo 20, ali su primili 25, u odnosu na 16 koje je primio Beroe, pa im je to dovoljno za sredinu, jednako daleko od Europe, kao i od play outa, pošto je Litex bankrotirao, i izbačen je iz lige. Manjak kvalitete, defanzivni pristup, faktori su koji kažu da će ovdje teško biti golijade. U današnjoj "šturoj" ponudi nisam našao nešto kvalitetnije.

zašto ne

Kiel - Zagreb 51,5 over  - Digao je Kiel veliku frku oko "grubosti" Zagreba, pa je prvi poriv bio da će današnja utakmica, koja i onako nema rezultatske važnosti, biti opuštenija, jer niti jednima niti drugima u ovom trenutku ne trebaju povrede, ili ratovi u nevažnim utakmicama. No, nakon toga izlazi informacija da će Mandalinić, Markovski, i možda još neki igrači koji nisu potpuno zdravi, ili se vraćaju nakon ozljeda, imati manju minutažu. Pa nakon toga i neke glasine da bi i Kiel mogao dati priliku nekim mladim igračima, tako je ova utakmica postala potpuna misterija, jer nitko ne zna u kakvim će biti sastavima.

Kolding - Skandeborg AH-3  1  - Kolding je kvalitetniji,i trebaju mu bodovi kako bi bio u prve 4 ekipe koje imaju bod(ove) u grupnoj fazi, ali i kod njih nešto ne štima. Čas je ozlijeđen, čas igra Irming Andersen, pa Spelleberg navodno nije fit, pa je upitnik kod Jorgensena... Skandeborg je u borbi za grupnu fazu, i imaju problema protiv čvršćih obrana, a Koldingova svakako je čvrsta, ali bez Jorgensena i Spelleberga, nije to taj nivo. Bez Andersena, sa Igropouloum u napadu ne djeluju tako opasno (taj da nije ljevak igrao bi u Krasnodaru, ili tu negdje), pa bi ovo moglo biti neizvjesnije nego prošlih godina, ali bi sa tim igračima moglo biti uvjerljivo. Stoga je odluka ne dirati.