17. 02. 2016.

rizik

Fognini - Gimeno T 1  1.22 void
Gijon - Barcelona  2  1.15
Bjerringbro - Skandeborg AH-3  1  1.33

Ulog 15€  Koeficijent: 1.82
Rez: 15€

Nije čudno što su se razne komisije (doping, namještanje rezultata, porezne atrakcije) uskomešale i ruju po teniskom svijetu, jer se čini da situacija u tom sportu polako izmiče kontroli. Na svaki "normalni" rezultat, dolaze dva "čudna", od čega je jedan van pameti. Prvi nosioc ove sezone vjerojatno znači da ispada u prvom kolu, i naravno da je riječ o individualnom sportu u kojem nema zamjena, i pokrivanja lošije igre zvijeda ekipa, no opet, previše ima upitnika nad mečevima "derišta" koju se zatrpava pažnjom i novcem. U takvoj situaciji, ni Fognini više ne odskače sa čudnim ponašanjem, a ovdje brani finale i puno bodova. Gimeno je challenger igrač, koji je dobrim rezultatima na tom nivou prošle sezone ušao debelo u top 100, i krenuo na ATP razinu, no kao rezultat toga je nastao niz od, mislim, 16 ili 17 poraza za redom, ili 2 pobjede u 20 mečeva, što ga je koštalo rankinga, pa je ponovo van 100 najboljih. Ovdje je dobio Clezara u kvalifikacijama, pa mu je predao Mathieu, a onda i u prvom kolu Monaco. Razlika u klasi. # Razlika u klasi i u nogometnoj utakmici, a domaći trener najavljuje poštedu za neke igrače, jer ih za vikend čeka važnija utakmica. No, Barca u gostima nije raskošna kao na svom stadionu, i ne razvaljuje, a na hendikepe i onako koeficijenti i nisu neki, pa je i ovo dovoljno, jer sumnjam da će propustiti priliku napraviti dodatnu razliku u odnosu na konkurente. # Bjerringbro je trenutno drugi, no male su razlike, a prednost domaćeg terena bitna u play offu, pa ovakve utakmice ne bi smjeli kiksati. Ova im utakmica dolazi nakon odličnog izadanja i pobjede protiv St. Raphaela, pa su puni samopouzdanja. Skandeborg je prosječna ekipa, koja je na 8-mom mjestu, relativno mirna, no to zahvaljuju bodovima na svom terenu, dok u gostima, naročito protiv ekipa iz vrha prolaze loše. U jedinoj utakmici nakon pauze izgubili su na svom terenu od GOG-a, pa mi se čini da su im ovdje šanse vrlo male, ne samo za bodove, već i za neizvjesnu utakmicu.


rukomet

Kiel - Wisla 54 over  1.37
Dunkerque - Pays Aix AH-3  1 1.46

Ulog 15€  Koeficijent: 2.01
Rez: 15€

Utakmica koja za domaćina i nema neki značaj, pošto je treće mjesto nedostižno, a do kraja još idu Besiktasu, pa čekaju Zagreb koji ih može ugroziti na četvrtom mjestu. Teoretski bi ih mogla ugroziti i Wisla, ako danas dobije utakmicu, no oni još čekaju PSG, i idu u Veszprem, pa je njihova briga u stvari Celje koje ih može prestići na 6-tom mjestu. Poznati su problemi Kiela sa ozljedama, pa ni danas neće biti središnjice obrane (Weinhold, Dissinger, Winczek, Toft Hansen), stoga su krhkiji obrambeno. Na svom terenu Kiel redovno diktira tempo kojim lome protivnika, pa to najčešće rezultira utakmicama na veći broj golova. A gosti dolaze nakon teškog poraza od Celja na domaćem terenu, a kako sezona odmiće, vraćaju se navikama da primaju 30-ak, ili koji gol više. # Dunkerque je u borbi za nastup u Europi iduće godine, i na 5-tom su mjestu. Gosti nemaju tih briga, njihova je okupacija opstanak. Dunkerque je tradicionalno goste ispraćao i sa većom razlikom od ovog hendikepa, a danas su gosti osakaćeni ozljedama, pa ako je vjerovati najavi, neće nastupiti 5 igrača, koje neću nabrajati, jer imena ne znače puno, a još su dvojica upitna. Odavde su odlazili sa uvjerljivim porazima i kompletni, pa se ovaj hendikep čini kao minimum.

singlovi

Shvedova - Errani  1  1.72 10€ samoubojstvo bez predumišljaja
Lowen - Flensburg 50,5 over  1.80 10€

Rez: 20€

Shvedova ni rankingom, ni rezultatima u karijeri nije u rangu Errani, ali u međusobnim mečevima ima 3 pobjede i samo jedan poraz. Razlog je po mom mišljenju, jer ima tri stvari koje su za Talijanku potrebne da joj se ne dozvoli "loptanje dok protivnica ne zatrudni, ili rodi, ovisno o situaciji". Prva stvar je servis, kojim se otvara teren, i pogotovo na bržim podlogama stvara pretpostavke za skraćivanje poena. Druga stvar je return,koji na "parodiju" servisa Errani omogućava poentiranje. Treća stvar je volej, kojim nakon servisa, ili returna, završava poene. Ovdje je podloga vrlo brza, jedna od najbržih betonskih na touru, pa sve mane tenisa Errani dolaze do izražaja. Jučer se najbolje moglo vidjeti u čemu je tajna njenih rezultata, kada je u prvom setu gubila 5:1 od Zheng, i djelovala nemoćno, dok je protivnica uspijevala strpljivo graditi poene, bacati Errani po terenu. Onog trenutka kada je Kineskinja, zbog umora, ili pada koncentracije, počela igrati manje agresivno, i brzati sa pokušajima da skrati poene, Errani je nizala gem za gemom. Shvedova joj sigurno neće dopustiti loptanje, a protiv Vinci je pokazala da ima snage, i koncentracije, što je danas ključna stvar, jer protiv Errani nikada nije jednostavno, ma koliko joj podloga ne odgovarala. # Utakmica od velike važnosti za obje ekipe. Dok Lowenu otvara vrata toliko željenog naslova, Flensburg porazom ispada iz utrke, dok pobjedom krajnje komplicira situaciju. Nije neko otkriće da Lowen kada igra punom snagom ima obranu koja je u rangu najboljih u Europi, uz Zagreb, Veszprem i Barcelonu. Ukoliko Flensburg dozvoli igranje 6 na 6, mislim da im šanse nisu velike, jer oni takvu obranu ne igraju. Stoga mislim da šansu vide u ultra ubrzavanju utakmice, naročito jer je domaćin "izranjavan", pošto ne igra Groetzky, Genshaimer se vratio, ali nije fit, Petersson već dugo vuče ozljedu, i kada igra, igra uglavnom bez treninga, Reinkind je načet... Na taj su način iznenadili PSG, a u prošlom kolu razbili Kiel, koji je u sličnoj situaciji kao Lowen, 37:27. Sve u svemu, ovo sam promašio za 5/6, ili više golova, ili će utakmica ići na 55, pa i više golova. Na 50-ak mi se čini kao najmanje vjerojatan ishod. No, protiv brzog centra malo što Lowen može napraviti. Ako se Vranješ odluči na jurnjavu, protivnik može svoje napade igrati strpljivo koliko želi, ali je nemoćan ako Flensburg svoje završava u 10-ak sekundi. A to im je prednost u odnosu na Lowen. Imaju širinu, i igrače koji mogu nametati žestoki ritam.