22. 10. 2015.

single

AZ - Augsburg DNB  1  2.00 (ili AH0.0)

Ulog 1/10 bet 365
Rez: 0

Augsburg je u prvenstvu u teškoj situaciji, i na začelju je tablice, pa vjerujem da im je Bundesliga u ovom trenutku priorite, jer koliko god bila privlačna natjecanja u Europi, žive od domaćeg prvenstva. Ne djeluju dobro, i za razliku od prošle godine, obrana im je porozna, i primaju previše golova za svoje ofanzivne mogućnosti. AZ kao i većina klubova u Nizozemskoj živi od "rasprodaja" u prijelaznim rokovima, pa tako su i ove godine bitno izmjenili ekipu u odnosu na prošlogodišnju. No, sada se čini da su se posložili, i djeluju bolje nego u početku prvenstva, naročito na domaćem terenu. Gosti su izgubili obje utakmice identičnim rezultatom 1:3, i dok je u Bilbaou taj rezultat očekivan, na domaćem terenu poraz od Partizana vjerojatno znači i oproštaj od ambicija u skupini. AZ je nakon poraza u Beogradu u prvom kolu, dobio doma Bilbao, pa ako dobije ovu utakmicu, ima solidne temelje na kojima bi se mogao nadati prolasku skupine, a to bi u njihovoj financijskoj situaciji bio jackpot. Stoga ih očekujem u najjačoj mogućoj postavi, i vrlo motivirane, za razliku od gostiju, koje za vikend čeka daleko važnija utakmica u Bundesligi.

rizik

Cehovsky M. - Tatran P.  58,5 under  1.42
Basel - Belenenses  1  1.30
Matkowski/Zimonjić - Marerro/Seppi  1  1.30

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.40 bwin
Rez: 0

Cehovsky su bitno podmlađeni, i slabiji nego su to bili proteklih godina, pa je i njihova jurnjava ove sezone usporena. U ligi prvaka padalo je 53, 50, 57 i 48 golova, a u over su otišli samo protiv Meshkova na 60 golova, no tu je sa 33 zaslužniji gost. Ovih 48 je palo prije 4 dana u susretu ova dva ista protivnika u Prešovu. I Tatran je puno slabiji nego prijašnjih godina, a najveći je udarac odlazak Kristopansa, uz što se nadovezao niz ozljeda, koje su uvjetovale loše rezultate. U ligi prvaka, oni su otišli preko ove granice samo protiv Logrona, no tu je zaslužan domaćin sa 37 golova. Zadnje su dvije utakmice odigrali na 46, odnosno 48 golova. Dvije ekipe koje nisu više konkurentne u ovom natjecanju, i nemaju ofanzivni potencijal kojim bi "razbijali" protivnike, stoga mi se utakmica u kojoj bi se obje ekipe približile 30 golova čini malo vjerojatnom. # Basel ima priliku praktično osigurati prolazak skupine, a uz činjenicu da na domaćem terenu ima 6 pobjeda u 6 utakmica , i "nemotiviranost" gosta koji je sa jednim bodom na začelju, i obzirom da je u grupi Fiorentina koja ih je dobila 4:0, nikakve su šanse za prolazak. # Matkowski i Zimonjić su na sedmom mjestu u poretku parova koji se bore za završni masters, no obzirom da se osim ovog, igra još jedan (dva, ali istovremeno) turnir serije 500, i Pariški masters, nisu još matematički osigurali financijski primamljiv nastup na završnom  turniru. Stoga im ovdje dobar rezultat nije na odmet. Protivnici su odlični za prolazak, obzirom da Marerro spada u solidan prosjek, no daleko najbolje rezultate ima na zemlji, dok Seppijev skor govori da ima 2 poraza za svaku pobjedu u karijeri, a ove je godine na skoru 2:15. Da se igra na zemlji vjerujem da bi bilo neizvjesnije, no u dvorani vjerujem da će servisi favorita biti odlučujući.

rizik

Vogele - Friedsam  2  1.44
Vesely - Anderson  2  1.22
Coin/Minella - Bertens/Larsson  2  1.33

Ulog 1/10 Koeficijent: 2.35 bet365
rez: 0

Vogele u zadnje vrijeme, a i ovdje u prvom kolu jednostavno ne igra dobro. Hrpa neprisiljenih pogrešaka, a vodstvo prije predaje Ursule može zahvaliti činjenici da Radwanska nije mogla ubaciti 3 loptice za redom u teren. Friedsam sa druge strane na ovoj podlozi djeluje odlično. Nanizala je igračice koje su redom kvalitetnije od Vogele, a poraz u finalu Linza protiv Pavlyuchenko svakako nije kiks. Na pragu je da osigura status u top 100 igračica, i ne vjerujem da će ispustiti priliku. # Anderson je u najboljem periodu u svojoj karijeri, i na pragu je top 10, a nije bez šansi ni za završni Masters. Da bi se to dogodilo, ovdje mora ostvariti veliki rezultat, a obzirom na kvalitetu njegove igre, i podlogu koja mu odgovara, vjerujem da protiv igrača koji je prvenstveno zemljaš, i nije u nekoj formi, a dobija Wanga, i Zhanga i Zhenga, no najozbiljniji igrač kojeg je dobio zadnjih mjeseci je Karlović na US Openu. # Coin i Minella imaju iskustva i solidan skor, no dolazi sa ITF turnira protiv "sumnjive" konkurencije, a Minella se tu i tamo sa drugim partnericama i znala ogledati protiv najjačih igračica, no redovno to završava uvjerljivim porazima. Bertens i Larsson su ove godine sa skorom 22:8 najavile da će igrati važnu ulogu u ovoj konkurenciji. Ostalo im je da još poprave ranking, kako bi na velikim turnirima izbjegle nositeljice u prvim kolima, i vjerujem da će se iduće sezone probiti u sam vrh, ili blizu njega.