16. 02. 2016.

rizik

Nordsjaelland - Aalborg 53 under  1.48
Atawo/Spears - Garcia/Mladenović  2  1.36

Ulog 15€ Koeficijent: 2.02
Rez: 15,3 €

Atawo (do nedavno Kops Jones) i Spears spadaju u gornji dom, no prije svega na račun svoje konstantnosti, i rijetkih poraza od igračica koje su slabije od njih, dok protiv top konkurencije nemaju toliko uspjeha. Garcia i Mladenović su "spojene" kako bi s vremenom preuzele vrh, što mi se čini kao vjerojatno opcija, i krenule su solidno sa 6 pobjeda, i porazima od prvih igračica Hingis i Mirze u produženom tie breaku nakon 1:1 u setovima, i Goerges i Pliskove u Australiji. Protiv Amerikanki mi se čine kao jasni favoriti, naročito nakon pobjeda u single konkurenciji. # Nordsjalland u grčevitoj borbi za opstanak, i nakon razočaravajućeg poraza od Ribea trebaju im bodovi pod svaku cijenu. Napadački su vrlo skromni, i nemaju širinu, a ni pojedince koji bi riješavali utakmice, pa se sve svodi na obranu. Naročito na domaćem terenu rijetko protivnicima dozvoljavaju "raspucavanje", pa je prosjek oko 25 golova. Aalborg je u gustom rasporedu, i nakon gostovanja kod Magdeburga u EHF kupu, nakon samo 3 dana slijedi teško gostovanje kod ekipe kojoj su bod(ovi) vrlo važni. Veliki im je hendikep ne igranje Sagoesena, jer malo ekipa u Europi u toj mjeri ovisi o jednom igraču kao Aalborg o njemu. Očito je to bilo u Njemačkoj, gdje su ostali na 19 golova, ali i u utakmici protiv brzog Midtjyillanda, u kojoj su odigrali neriješeno, ali ispod ove margine. Ovo mi se čini kao velika granica za ove dvije ekipe u tim okolnostima.

niz

R. Williams - Hawkins  2  1.28 pfuh gusto
Perreira - Martić  1  1.20

Ulog 33€ Koeficijent: 1.54
Rez: 0

Imenjak ne pjeva tako dobro, ali i u svom fahu, snookeru, daleko je od vrha. U jedinom meču protiv Barrya je izgubio glatko 4:0 prošle godine, a ni ovu nije krenuo u nekom stilu, porazima od Burdena na Gibraltaru 4:1, i 5:2 na China Openu, a osim toga je igrao na German openu,, gdje ga je "počistio" Mark Allen sa 5:0. Hawkins je finalist Mastersa ove sezone, što je u snookeru rang Grand Slam turnira, pa bi sve osim njegove pobjede bilo veliko iznenađenje. # Perreira za razliku od krikova Azarenke ili Sharapove, "pjevuši" dok igra, no na zemljanoj podlozi nikako nije neozbiljna igračica. Uporna i konstantna, nema oružja kojima bi razbijala protivnicu, ali nameće dugačke poene, griješi malo, pa na zemlji protiv igračica koje nisu top ranga predstavlja najčešće nepremostivu prepreku. Martić se sa druge strane ponovo vraća po tko zna koji put nakon ozljede, i sve se teže probija prema mjestima koja su joj predviđali nakon dobre juniorske karijere. Stilom igre više joj odgovaraju brže podloge, a igračica tipa Perreire je u ovom trenutku mislim, previsoka prepreka za nju.

sistem

De Schapper - Gulbis  2  1.53
Glushko - Goncalves  2  1.72
Dundee Utd - Motherwell AH0  1  1.53

Ulog 15€ sistem 2/3
Rez: 1.84€

Čudesa koja priređuju tenisači(ice) me potaknula da se vratim sistemu, jer je dobitak kada se pogodi veći. Nakon predsjedavajućeg kluba "šašavi tenisači" Fogninia, bilo bi neukusno zapostaviti njegovog zamjenika (iako teško je reći čije su egzibicije ekstravagantnije). De Schapper je igrač za ove uvjete, ali iako je ljevak, dobrog servisa, ostaje činjenica da je on u osnovi u najboljem slučaju solidan challenger igrač. Protiv Gulbisa, naravno ako ovaj nije u nekom drugom filmu, vjerujem da nema puno šanse. A Gulbis kao da pokazuje znake života, a ovakvi turniri su mu sjajna prilika da sakupi bodove ukoliko se želi vratiti na velike turnire. Neće imati puno prilika. # Glushko je na zemlji igračica koja će tu i tamo odigrati po koji kvalitetni meč, ali svoje kvalitetne rezultate ostvaruje na betonu. Goncalves je jedva u 300 igračica, prije svega zbog toga što uglavnom igra  u Južnoj Americi, ITF turnire koji ne nose puno bodova, ali na svojoj podlozi, pred svojim navijačima, u stanju je odigrati solidan meč. Igrale su 3 puta, i nakon pobjede Glusko, Goncalves je slavila 6:2 6:0 na zemlji, a zadnji je meč pobijedila Glushko i na betonu. Ako ju ne "pojede" nervoza zbog domaćeg turnira, i WTA okruženja, mislim da je jasni favorit. " Dundee je posljednhji, 12  bodova iza današnjeg protivnika, ali u zadnjim kolima pokazuju napredak. 3 pobjede, remi u gostima i poraz od Celtica izgledaju kao solidan niz rezultata. Sa druge strane Motherwell je u lošem nizu, i redaju poraze, pa mi se koeficijent čini kao solidan value. Ipak, azijski hendikep koji nulu tretira kao void mi se čini kao dobra solucija jer bi gosti mogli odigrati tvrdo, jer bi remijem održali prednost ispred Dundeea, i povećati si šanse za opstanak.