22. 05. 2016.

sistem

Sion - Zurich  1  1.75
Aalborg - Esbjerg  1  1.42
Temisvar - Botosani 2,5 over  1.75

Ulog 6€ sistem 2/3 bwin
Rez: 6€

Sionu bodovi trebaju jer Grashoppers ima bod, a Luzern dva boda više, 2 kola prije kraja u borbi za pozicije koje vode u Europu. Kako finale kupa igraju Lugano i Zurich, izvjesno je da 5-to mjesto neće vidjeti Euro ligu. Već sam pisao o Zurichu, koji je od ekipe koja bi se trebala upustiti u borbu za naslov, dospio u "bezizglednu" situaciju i nakon današnjeg kola bi mogao postati drugoligaš. U toj ekipi što šta ne štima, i već sam pisao o bezvoljnosti, prepirkama na terenu, i pogreškama naročito u zadnjoj liniji koje je teško objasniti. Iz kola u kolo gube uvjerljivo, pa osim "kuhinje" ne vidim način kako bi mogli zablistati u današnjoj utakmici. # Slično vrijedi i za Esbjerg, no oni ima Hobro koji je još gori, pa neće ispasti. Aalborg je kao i Sion u borbi za mjesta koja vode u Europu, i jasna je razlika u motivu, ali i u rezultatima u korist domaćina. O igri Esbjerga na gostovanjima govori činjenica da su na zadnja 2 gostovanja koja su lako izgubili uputili 2, odnosno niti jedan udarac u okvir gola. # Temisvar je u raspadu, igrači nisu plaćeni već neko vrijeme, pa su neki već napustili klub, neki su ozlijeđeni, a neki "ozlijeđeni" jer odbijaju igrati, pa su u situaciji u kojoj će se teško spasiti ispadanja. Čak da im to i uspije, zbog financijske situacije i onako ne bi dobili licencu za iduću sezonu, pa je izvjesno da će iduće sezone u drugu ligu, ako se ne dogodi i nešto gore. Botosani je praktično osigurao opstanak, iako im matematički treba još bod, a zbog situacije kod domaćina "public bet" je pobjeda gosta, ali meni sigurnije izgleda opcija sa golovima, jer obje ekipe u biti igraju poprilično opušteno (ali i neodgovorno) pa to rezultira golijadama.

razno

Barcelona - Sevilla 1  1.28
Kalmar - Hacken 1,5 over  1.20
Wetzlar - Lowen  2  1.30

Ulog 5€ Koeficijent: 2.0 bwin
Rez: 5€

Nakon "rupe" u kojoj su naredali nekoliko loših igara koje su ih koštale Lige prvaka, Barca je naredala uvjerljive prezentacije u kojima je redom uvjerljivo dobijala, i uzela prvenstvo. Imali su 7 dana za pripremu ove utakmice, a o motivu mislim da nije potrebno. Sevilla je uspjela po treći put osvojiti Euro ligu, i izboriti Ligu prvaka, i vjerujem da su ipak donekle ispuhani, no i da su u najboljem izdanju, ako Barca odigra na svom nivou, bila bi veliki favorit. # Iako očekujem donekle oprezniji Kalmar, ne mogu ovu utakmicu zamisliti bez golova. Hacken je ponovo u odličnom nizu i na vrhu, a od kada se vratioPaulinho, izgledaju moćno i raspucano. No, ostavljaju i prostora pred svojim golom. # Lowenu je ovo biti ili ne biti, jer Flensburg je iskoristio njihov poraz od Fuchsea i sa utakmicom više, bod su ispred Lowena. Jednostavno ne mogu vjerovati da će i ove godine ispustiti naslov, a poznato je da su zbog toga žrtvovali i Ligu prvaka. Uz ozljede u domaćem sastavu, najvrijedniji eksponat koji je prodan u Kiel, golman Wolffe je "izrazio svoje mišljenje" o neambicioznosti kluba da napravi iskorak, pa je na ledu, i u zadnjim kolima ne brani. Wetzlar je jedna od najkvalitetnijih defanzivnih ekipa, ali Lowen može još čvršće. Vjerujem da je vrijeme da napokon završe na vrhu nakon 3 sezone u kojima su ispuštali prednost u zadnjim kolima, čak i zbog gol razlike.

niz

Kuznetsova - Shvedova  1  1.22
Rapid - Clinceni  1  1.19

Ulog 23€ Koeficijent: 1.45/1.40 bwin/bet365
Rez: 32.89€

Ovdje je na bwinu za Rapid mali maksimum, pa sam štukao sa bet 365 gdje su koeficijenti nešto manji. Kuznetsova na turniru koji je osvajala, a bila i finalistica, i polufinalistica, na podlozi koja joj je najjača strana, protiv Shvedove kojoj je zemlja sve samo ne omiljena, a u nizu je od 4 poraza, a dobila je samo Rodinu, koja na zemlji ne spada na ovaj nivo. # Rapid je nakon što su riješili financijsku gabulu ipak ispao prošle sezone, ali ostao je kostur ekipe, i na putu su ekspresnog povratka u najviši rang. Protivnici su se zadovoljili ulaskom u doigravanje za promociju, pa igraju (pre)opušteno, što rezultira porazima, a u zadnja su dva susreta popili 10 golova. Današnjom pobjedom Rapid osigurava povratak u prvu ligu bez doigravanja, pa protiv ovakvog protivnika ne bi smjelo biti problema.

rizik

Ungur - Sijsling br. setova 3,5 over  1.57
Karlović - Montanes br. setova 3,5 over  1.53

Ulog 5€ koeficijent: 2.40 bet365
Rez: 5€

Ovdje neću dužiti jer je malo vremena pošto kladionice u zadnji čas izbacuju koeficijente. Dva meča u kojima su igrači koji imaju povijest uspona i padova u mečevima, a dodatni set koji se ovdje igra samo povećava vjerojatnost da se meč završi glatkom pobjedom. Svi igrači ovdje vide priliku u protivniku da se dokopaju drugog kola, pa vjerujem da neće biti raspadanja.