25. 03. 2016.

ziceri

Azarenka - Puig  1  1.13
Pau Orthez - Le Havre  1  1.06

Ulog: 15.56€ Koeficijent: 1.20
Rez: 18.67€

Azarenka ima skor 16:1, i pobjeda u finalu Indian Wellsa protiv Serene, vjerujem da joj je dalo dodatni poticaj u vjerovanju da se može vratiti na br. 1. Puig se oslanja na snagu, no Azarenka u ovom trenutku djeluje za većinu igračica nedodirljivo. Od finala je prošlo 5 dana, pa ne vjerujem da bi umor mogao biti važan faktor. # Pau Orthez je u gužvi, trenutno četvrti, ali prvi je na 2 pobjede više, ali i 9-ti je sa samo 2 pobjede manje. Stoga je svaka pobjeda od velike važnosti u borbi za mjesta u play offu. A protivnik je odavno ispao, i bodovno i mentalno, pa su zadnje utakmice završavale -11, -30, -26, -17 i -33, pa je očito da se ne igra ozbiljna košarka.

tenis

Lopez - Nishioka  1  1.28
Granollers - Goffin  2  1.42
Linette - Janković  2  1.25 void

Ulog 5€  Koeficijent: 2.27
Rez: 5€

Lopez solidan, i na ozbiljnim turnirima ove sezone ne ispada u prvom nastupu. U Indian Wellsu je dobio Garciu Lopeza, i Bautistu, a u trećem kolu ga je zaustavio Đoković. Nishioka je sa skorom 12:6, ali kada ga se pogleda "izbliza", 7 pobjeda dolazi iz kvalifikacija raznih turnira, još dvije sa challengera, pa su preostale još pobjede protiv Donaldsona x2, i Marchenka, koji su kao i on ekipa koja je ipak još u rangu challenger igrača. Od igrača iz top 100 gubio je od Pouillea, Cuevasa, Querreya i Lorenzia, pa je očito da će imati još posla stabilizirati se na nivou, ako uđe uskoro u top 100. Protiv servisa Lopeza, ne vjerujem da će moći puno, jer ne mogu to ni bolji igrači od njega, a netipična igra Španjolca, za neiskusnog Nishioku, mogla bi biti previše. Svakako, Lopez je ovdje veliki favorit. # Kraj serije klađenja na Španjolca, jer osim što je Goffin klasa više u odnosu na protivnike koje je u proteklom razdoblju dobijao, ovo mu je 11-ti meč u 15-ak dana, pa iako je sigurno zadovoljan, i napunjen samopouzdanjem, nagomilalo se i umora. Osim toga, lopte koje igra Goffin, za defanzivca kao Granollers mogle bi biti prezahtjevne. Može on toga vratiti, ali Goffinove su lopte brže, i bez toliko spina, pa na betonu to zna biti vrlo neugodno. Morati će Granollers pokušati igrati puno ofanzivnije, ali vjerujem da neće biti dovoljno. # Janković standardno na početku sezone ne briljira, ali već u Indian Wellsu je to izgledalo bolje, a Agnieszka je u ovom trenutku top, uz Serenu i Azarenku, pa se taj poraz nikako ne može uzeti kao kiks. Linette sa druge strane nema u svojoj igri oružja kojim bi ugrozila Janković, ako ova odigra barem prosječni meč, a protiv igračica tog ranga, teško je istrčati sve što bi bilo potrebno za dobiti meč. Ovaj meč može samo Janković razbacati, ali vjerujem da neće propustiti priliku za prolazak kola na velikom turniru.

singlovi

Errani - Osaka  1  1.60 5€
Johnson - Zverev tie break u meču  1.66 5€

Rez: 1.70€

Osaka je novost na ženskom touru, i skrenula je pozornost na sebe prije svega "muškim" servisom. No, kada se pogleda pažljivije njenih 15 pobjeda i 6 poraza, može se zaključiti da je 9 pobjeda iz kvalifikacija raznih turnira, a u glavnom ždrijebu dobijala je Gajdosovu, Vekić, Bertens, Duque Marino i ovdje Parmentier, dakle igračice koje su tu negdje gdje i ona, na rubu top 100. Jedina pobjeda koja izlazi iz tih okvira je protiv Svitoline u Australiji. Sa druge strane porazi su protiv Bondarenko, Barthel, koje su ju nadjačale,ali i Siegemund, Stephens, Azarenke, Minelle, igračica koje ne razbcuju, već kvalitetno (sa izuzetkom Minelle) drže lopticu u igri. A danas ju čeka prvakinja u tom smislu, i igračica koja u setu napravi 3/4 neforsirane pogreške. Nije Talijanki beton omiljena podloga, no iz godine u godinu ima pozitivan skor, i bilježi solidne rezultate. I ove je sezone, na opće čuđenje, osvojila Dubai, naročito jer je to jedna od najbržih betonskih podloga na touru. Ukratko, Osaka dominira prvim servisom, i mogla bi raditi probleme Errani, ali drugi servis nije na toj razini, i poslije njega će imati velikih problema. Osim toga Errani u toku meča ne prestaje tražiti način da "ispliva", pa nije rijetkost da dobija setove koje gubi 4:0, 5:1, a Osaka nema toliko iskustva protiv igračica tog ranga, da bi mogla mentalno podnijeti uspone i padove u tijeku takvog meča. Stoga, Osaka može dobiti ovaj meč, ako od prvog trenutka krene dobro, i uspijeva probijati servis Errani, a na svom servisu ima visoki postotak prvog servisa. Ako ponudi višak drugih servisa, biti će poena i gemova u kojima će Osaka uspijevati probiti Errani, ali kada krene prebacivanje, onda je Talijanka na svom terenu, i vjerujem da će osvajati više poena # I Johnson i Zverev kvalitetnije izgledaju na svom servisu kada diktiraju poene nego u situacijama u kojima se brane. Johnson je odigrao 9 tie breakova u 11 mečeva, dok je mlađi Zverev odigrao 13, ali u više mečeva. Međusobno da će odigrati tie break, za ovakav koeficijent, čini mi se vrijedno probati.