20. 02. 2016.

single

Celta - Eibar 2,5 over  2.0

Ulog 10€
Rez: 10€

Celta nakon neuspješne trilogije protiv Seville, i stradavanja kod Barce, do kraja prvenstva želi izboriti mjesto koje će ih voditi u Europu. Vraća se Nolito, što je za njihov napadački učinak vrlo važno. Eibar je ugodno iznenađenje, i oni su tamo gdje bi Celta željela biti na kraju prvenstva, no dijeli ih samo 1 bod. U međusobnim susretima proteklih godina nije bilo puno golova, pa od tuda ovakav koeficijent, no tada se igralo u drugim okolnostima, jer se Eibar žestoko borio za opstanak, dok su ove sezone puno efikasniji, pa i primaju više golova. Celta je na svom terenu u over išla 7 od 11 puta, dok je Eibar na gostovanjima 8 od 11 puta igrao utakmice sa 3 ili više golova. Iako je utakmica važna, ne vjerujem da će Eibar pokušati bunkerom zaustaviti Celtu, a zabijali su i kod Atletica u Madridu, i Barcelone, Villareala, Bilbaoa, pa vjerujem da bi i Celti mogli zabiti. No i primaju dosta golova, a Celta je zabila 20 u 11 utakmica. U tim okolnostima, koeficijent mi se čini kao jasni value.

rizik

Sedan - Belfort  ODG Ne  1.57
PSG - Besiktas  H+13  2  1.46

Ulog 10€ Koeficijent: 2.29
Rez: 12.9€

Dvije ekipe koje svoje bodove osvajaju defanzivom, o čemu najbolje govori gol razlika 17:18, odnosno 18:13 u 21-noj odigranoj utakmici. Sedan je u zoni ispadanja, i žestoko im trebaju bodovi, dok je Belfort 4 boda od promocije u viši rang, ali i samo 6 bodova od Sedana. Na domaćem terenu Sedan je u 7 od 10 utakmica odigrao da obje ekipe ne zabijaju, dok je Belofort to u gostima odigrao 8 od 10 puta. Utakmica "tko zabije, dobije". # Da je PSG daleko bolji nema sumnje, ali puni su vrlo "iskusnih" igrača koji su u jakom ritmu, a vjerjujem da još osjećaju posljedice napora na Europskom prvenstvu, pa sumnjam da će ići punom snagom, a ovo je prilika da igrači iz drugog plana ponesu dio tereta. Besiktas nema rezultatskih motiva, ali koliko god im je obrana loša, napadački mogu zabiti 25+, što su redovno i radili. Domaćin će ova dva boda uknjižiti, ali ne vjerujem da će se obrambeno potrgati, što bi Besiktas mogao iskoristiti za blizu 30-ak golova, a onda bi PSG trebao zabiti preko 40, što nije nemoguće, ali sumnjam da će Hansen, Karabatić, Narcisse, Abalou, Omeyer i comp. stiskati gas do daske. Niti je PSG nekoga dobio preko te granice, a nije ni Besiktas izgubio sa ovakvom razlikom, pa se čini kao utakmica slična prošlotjednoj protiv Veszprema. Možda koji gol manje zabiju, no moguće da koji manje i prime.

nule

Renate  x  15€   87-ma minuta
L Aquila  x  15€
Cosenza  x 10€   87-ma minuta

Rez: 35€

niz

Chuang/Jurak - Garcia/Mladenović  2  1.28
Bertens - Rodionova  1  1.22

Ulog 33€ Koeficijent: 1.56
Rez: 0

Garcia i Mladenović, da se ne ponavljam, do finala su dobile jače protivnice nego ih čekaju u finalu, pa mi se čine kao veliki favoriti. # Bertens će se ove godine vratiti na mjesta koja je zauzimala prije ozljede. Pobjede protiv Kuznetsove, Makarove, Beck, Brengle... Rodionova je prije svega igračica para, a oprobava tu i tamo u single konkurenciji, na turnirima u kojima igra par. O ambicijama govori činjenica da joj je ovo drugi meč u sezoni. Ima iskustva, imala je i igru za brže podloge, ali je to bilo dosta davno, a Bertens u ovom trenutku za ovu konkurenciju izgleda (pre)jako.

zašto ne

Dobio sam neke mailove, u kojima me pitate zašto se nisam kladio na ovaj ili onaj par, zašto nisam stavio neki "zicer" umjesto nekog para koji je pao, i slično, pa sam odlučio izdvajati dva/tri "narodna para" dnevno i objasniti zašto se nisam kladio.

Paire - Čilić - ideja Paire H+3,5  - Istina je da Marin ne igra na nivou koji se očekuje, i da se muči, naročito na returnu, a da je Paire, nakon što je gubio ove sezone od npr. Rubina, ili se mučio protiv Millota, dobio Wawrinku. No, jedna stvar upada u oči, a to je da Paire, kada set ne krene po njegovom ukusu, nerijetko odtankira ostatak seta (Millot 1:6, Wawrinka 1:6, Dodig 3:6, a moglo je uvjerljivije da Dodig nije razbacao nakon breaka), pa mi se oklada čini vrlo rizična, jer iako ne vjerujem da Marin može u dvoranskim uvjetima uzimati servis Paireu kada se sjeti, ali Paire može svoje servise razbacati kada se sjeti.

Bursa - Fenerbahce  ideja 2 - Istina je da Fenerbahce treba bodove u utrci sa Besiktasom, i da su u dobrom ozračju nakon pobjede protiv Lokomotiva, ali slijedi im uzvrat u Rusiji, pa nakon toga derbi sa Besiktasom za vikend. Danas vjerujem da će usprkos važnosti bodova, trener gostiju "ispremiješati" postavu, i da će neke nosice poštedjeti napora. U tom slučaju, njihova obrana i ne izgleda tako sigurno, pa Bursa može do gola, ili dva, a ne vjerujem da će "srljati" protiv Fenerbahcea kao što to rade u utakmicama sa ekipama koje nemaju njihov renome.

Kielce - Lowen - ideja 1 - Istina je da Jacobsen u ligi prvaka dozira minutažu, i da Lowen ne izgleda kao ekipa kojoj je previše stalo do plasmana u ovoj fazi, ali ako će štedjeti ozlijeđenog Peterssona, to znači više minuta za Reinkinda. Ako će Du Rietz više odmarati nakon što ga je Šešum složio na glavu, više će minuta imati Mensah Larsen, ili Kneer. Da ne nabrajam dalje, Lowen i sa smanjenom minutažom nekim igračima djeluje kao odlična ekipa, i nije razlika tako velika. Sa druge strane Kielce sa svojom obranom jednostavno ne može daleko. Imaju širinu, i nabijaju tempo, ali do vrhunskih rezultata jednostavno se više ne može kada redovno primaš 30 i više golova. Lijewski nije spreman, Tkaczyk je daleko od svojih najboljih dana, pa previše ovise o učinku Jureckog, i krila, no teško je tako igrati protiv vrhunskih ekipa. Jesu favoriti, i lako moguće da će dobiti "nezainteresirani" Lowen, no ne vjerujem im kada su protiv top ekipa.