30. 04. 2016.

ziceri

Betis - Barcelona  2  1.12
C.Zvezda - Mega  1  1.11

Ulog: 19.66 € Koeficijent: 1.24 bwin
Rez: 24.38 €

Barca se uspavala diveći se svojim rezultatima, pa ih je koštalo gubitka prednosti u prvenstvu, ali i polufinala lige prvaka. Očito je "buđenje" rezultiralo punim angažmanom, a ceh su platili Deportivo i Gijon, kojima su uvalili 14 golova bez primljenog. Betis je osigurao opstanak, pa ova utakmica za njih i nema rezultatski značaj, ali bi svakako voljeli dospjeti na naslovnice ako pobrkaju lončiće Barceloni. Ipak za to je šansa vrlo mala, jer u dvobojima sa top ekipama lige imaju pozitivna iskustva samo protiv Villareala, dok zadnjih godina redovno gube od Barcelone, i to uvjerljivo, primajući pri tome 3/4 gola. #  Mega je bez pola ekipe odigrala ravnopravnu utakmicu, ali su u drugom poluvremenu pali jer su igrali  sa 7 igrača. Ipak, taj bih rezultat prije svega pripisao "opuštenijem" pristupu domaćina, ali nakon upozorenja u prvoj utakmici, mislim da neće tako olako shvatiti goste. Vjerujem da će prije svega obrambeno danas stisnuti, jer 88 koševa na svom terenu domaćin nije primao ni protiv top ekipa u Europi.

sistem

Leverkusen - Hertha  1  1.61
Karlović - Dimitrov tie break u meču  1.53
Dinamo - Istra  ODG Ne  1.50

Ulog 6€ sitem 2/3 bet365
Rez. 8.35€

Bayer je "uhvatio ritam" u završnici prvenstva, pa je sa 5 uzastopnih pobjeda dospio na treće mjesto, koje bi danas mogli zacementirati. Kao i obično, fali nekoliko igrača u obrani, ali tako je iz kola u kolo, ali su 4 utakmice dobili bez primljenog gola, dok su jedino kod Schalkea primili 2 gola u prvom dijelu, ali su u drugom stigli i prestigli domaćina. Hertha je bolje izgledala kada su igrali bez opterećenja, i u situaciji u kojoj su trebali "braniti" visoki plasman, u 5 utakmica uzeli su samo bod protiv otpisanog Hannovera. Kada se pogledaju njihovi rezultati, upada u oči da protiv ekipa iz vrha na gostovanjima imaju sve poraze, uz gol razliku 2:14, pa je očito da visoki plasman zahvaljuju domaćem terenu, i bodovima protiv slabijih ekipa sa gostovanja. # Karlović je u prva dva kola dobio prve mečeve ove sezone, a zanimljivo  je da u 5 setova nije još izgubio servis. Protiv Dimitrova je igrao 3 puta, i igrana su 4 tie breaka, barem po jedan u meču. Koliko je na svom servisu siguran, toliko je Ivo nemoćan protiv servisa, pa uz međusobnu povijest ovaj koeficijent izgleda sasvim solidno# Istra je porazom od Zagreba došla u situaciju da bi lako mogla i direktno ispasti, što i ne bi bilo nezasluženo obzirom na igre koje pružaju. Dinamo nakon dužeg vremena pred kraj prvenstva ima pratnju koja prijeti, pa u pobjedu ne sumnjam, ali od velikih hendikepa više mi se sviđa ovaj koeficijent da Istra neće zabiti. Na "put bez nade" su krenuli bez nekoliko igrača, što zbog ozljeda, što zbog kartona, ali i želje da kompletni dočekaju Split, protiv kojeg misle da imaju priliku osvojiti poneki bod.

singlovi

Udinese AH-0,25 - Torino  1  1.65 5€ bet365   za malo :-) :-)
Hoffenhaim - Ingolstadt  1  1.86 5€ bet at home
Atletico - Rayo Vallecano ODG Ne  1.62 5€ bet at home

Rez: 2.4 €

Udineseu utakmica u kojoj bi željeli/trebali/morali potvrditi opstanak nakon klimave sezone. U zadnje su tri utakmice protiv Chieva koje igra odlično pred kraj sezone remizirali, ali su dobili Napoli i Fiorentinu, pa su zahvaljujući tome 6 bodova iznad zone sumraka. Torino sa druge strane igra bez rezultatskog imperativa, ali ni oni ne mogu biti zadovoljni sezonom. Doveli su nekoliko talentiranih igrača, i očekivali plasman pri vrhu, ali se nije dogodilo, pa se puno raspravlja o mogućem otkazu treneru koji ih je zadnjih sezona vratio u ozbiljnu konkurenciju. Osim toga najavljene su promjene u ekipi, i davanje prilike još nekim mlađim igračima, kako bi se vidjelo na koga se može računati u idućoj sezoni. Sve je to rezultiralo porazima od Rome i Sassuola, uz 6 primljenih golova. Udinese od promjene trenera izgleda bolje, i čvršće, pa bi trebali zaključiti priču oko opstanka protiv ekipe koja očito nije na svom optimumu. Pobjeda Udinesea je prolaz oklade, dok u slučaju remija, pola uloga je void. # Slična situacija u Njemačkoj, u kojoj Hoffenhaim nakon smjene na trenerskoj poziciji igra odlično, dok je gost u prošlom kolu potvrdio opstanak. Osim što Ingolstadt na svom terenu izgleda bolje, i činjenice da su osigurali opstanak, pa se najavljuje prilika nekim igračima koji su imali manju minutažu, ima problem i oko odbijanja trenera koji ih je doveo u najviši rang da potpiše ugovor za iduću sezonu. Stoga, domaćin u dobroj formi, kojem su bodovi imperativ,  protiv gosta koji nema rezultatskih motiva, vjerojatno sa nekim igračima iz drugog plana u postavi. # Kada se ponudi ovakav koeficijent da na Atleticovoj utakmici obje ekipe neće zabiti, onda to treba prihvatiti. Istina, glave su zasigurno već na uzvratu u Munchenu, ali Simeoneva je ekipa dokazala puno puta da ne poznaju pojam "opušteniji pristup". Naročito jer je naslov, iako moraju čekati kiks Barcelone, još uvijek na dohvat ruke. Gostima su bodovi silno važni, i radi se o ekipi koja je tradicionalno ofanzivno orijentirana, ali domaćin je bez gola ostavljao u zadnje vrijeme Barcu i Bayern, koji su ofanzivno ipak "nešto kvalitetniji" od Raya.

rizik

Barcelona - Kiel 52,5 over  1.40 strašna tekma
Vesnina - Sasnovich  1  1.20
Stephens - Perreira  1  1.16

Ulog 7€ Koeficijent: 1.95 bwin
Rez: 6.65€

Rijedak je slučaj da Barcelona gubi, a naročito da ostane ispod 25 golova. Poklopilo se više stvari (Landin je branio čudesa, Jicha i Jallouz su potrošili hrpu šuteva za 4 gola, Kiel je napravio iznimno mali broj tehničkih pogrešaka, pa nije bilo kontre) koje se ne ponavljaju često. Na domaćem terenu Barca neće ostati na tako slabom učinku.  Sa druge strane, Kielov način igre ostaje isti, gdje god igrali, iako će danas imati težak zadatak protiv obrane kakvu Barcelona može odigrati. Ipak, 5 razlike je puno u sudaru ovakvih ekipa, i Barcelona teško može razliku nadoknaditi ukoliko utakmica bude na 50-ak golova. Oni moraju na 30-ak, ili tu negdje. Kielu sa druge strane 25-ti gol znači još jedan gol razlike (zbog pravila o golovima u gostima), ali i bez te činjenice, njihov je način igre kontra i polukontra u režiji Duvnjaka, ali i brzi protok lopte u napadu. Vjerujem da će Barca to pokušati spriječiti sa svojih tradicionalnih 5:1, ili dubokim izlascima natjerati vanjske igrače na igru 1 na 1, ali teško mi je vjerovati da mogu ostaviti goste na 20-ak golova. # Vesnina ovu sezonu igra odlično, i prepuna je samopouzdanja, a u prvom kolu je "razbucala" iskusnu Soler Espinosu, pa joj uvjeti očito odgovaraju. Sasnovich je napravila pozitivan pomak, ali mislim da nije još na nivou na kojem Vesnina igra trenutno. # Stephens je jedna od rijetkih Amerikanki koje se na zemlji odlično snalaze. Standardno ju se ne može uhvatiti ni za glavu ni za rep, pa i ove sezone ili ispada u prvom kolu, ili osvaja naslov. Pereira ove sezone igra daleko ispod prošlogodišnjih standarda, pa se osjetilo brzo i na rankingu. Dobila je doduše Beck u Rabatu, ali protiv Larsson su stvari brzo sjele na svoje mjesto. Iako je Stephens igračica koju je teško nazvati pouzdanom, razlika u kvaliteti ovdje je velika, a pošto nije igrala od Charlstona gdje je osvojila titulu na zemlji, vjerujem da u Madrid nije došla u shopping.