03. 04. 2016.

rizik

Sevilla - Sociedad  1  1.53
Chievo - Palermo I pol 1,5 under  1.33

Ulog 7€ Koeficijent: 2.04
Rez: 7€

Sociedad je imao solidnu seriju rezultata, ali u zadnjim se kolima vratio blijedim i neefikasnim igrama. Sevilla sa druge strane nastavlja pobjedama (13 u nizu) na svom terenu, i mučenjem u gostima. Čeka ih u tjednu gostovanje u prvoj utakmici 1/4 finala Euro lige u Bilbaou, ali ovo im je važna utakmica u nastojanju da se dokopaju lige prvaka, jer Villareal ne blista, a na dostižnih je 6 bodova razlike. Vraćaju se Banega, Vitolo i N Zonzi, i domaćin djeluje kao veliki favorit. # Chievo je vrlo blizu osiguranja opstanka, a danas im stiže ekipa koja je na 18-tom mjestu koje vodi u drugu ligu. Sa tri boda bi riješili stvari, ali mislim da prije svega namjeravaju ne izgubiti, i tako zadržati barem 10 bodova razlike 7 kola prije kraja. Standardno tvrdi, pa utakmice "tko zabije, dobije" u njihovoj izvedbi nisu rijetkost. O Palermu sam već pisao, kao ekipi čiji je predsjednik ovu sezonu začinio besmislenim teturanjem i smjenjivanjem trenera svakih par kola, a na kraju se vratio treneru koji ih je vodio u prvom dijelu prvenstva (dok su stajali sasvim solidno, ali mu se nije sviđao stil kojim je Palermo osvajao bodove). Vratio se Palermo i načinu igre koji preferira Novellino, pa je naglasak na čuvanju svoje mreže, a naprijed što se napravi. U utakmici u kojoj su bodovi vrlo važni domaćinu, a dragocjeni gostima, a obje se ekipe prije svega bave zatvaranjem prilaza svom golu, koeficijent da u prvom poluvremenu neće pasti 2 gola čini se kao jasna opcija. 2 gola vjerujem da neće pasti u čitavoj utakmici, ali neki gol iz prekida, mogao bi u završnici "otvoriti" prostor za golove.

kao zicer

Dinamo - Osijek  1  1.17

Ulog: 12€
Rez: 14.04€

Problem kod malih koeficijenata je da se mukotrpno sakuplja bankroll, a svaki ga kiks "unakazi". Ipak, Veszprem se ne događa svaki dan, pa treba biti uporan. I onako sam početni ulog vratio, pa su ovo oklade koje "plaća" kladionica. U ovom meču nije potrebna razrada, iako Osijek djeluje bolje nego u prvom dijelu prvenstva. Obzirom da ga "capo di banda" drži u ligi već godinama, vjerujem da u ovakvoj situaciji neko iznenađenje ne dolazi u obzir. Ako će Osijeku eventualno trebati neki bod da izbjegne doigravanje za opstanak, u zadnjem kolu čeka ih Lokomotiva, od koje redovno dobijaju "bonove" za opstanak. Rijeka je pre blizu da bi se dozvolio kiks, bez obzira tko od igrača Dinama bio u kadru.


sistem

Roda - Heerenveen 2,5 under  1.95
Beveren - Standard 2,5 over  1.72
Braunschweig - Frankfurt AH+6  2  1.90

Ulog 6€ sistem 2/3
Rez: 6€

Roda je na dobrom putu da u povratničkoj sezoni osigura opstanak, jer 6 su bodova od Excelsiora, ali nakon ove utakmice slijedi im nezgodan raspored u kojem gostuju kod Zwollea, Groningena i NEC-a, a dočekuju PSV, pa bi im danas bod(ovi) sjajno sjeli da se napravi dodatna razlika. Heerenveenu je ovo prijelazna sezona u kojoj su što zbog financija, što zbog procjene da imaju u kadru svoje igrače koji bi ih mogli vratiti u vrh nakon što sakupe iskustva, odlučili igrati sa ekipom koja nije u ovom trenutku za najviše domete. 3 su boda iznad domaćina, ali i njima slijedi AZ, pa gostovanje kod Excelsiora, i Ajax, pa i oni ne bi imali ništa protiv pozitivnog rezultata ovdje. Roda je na svom terenu imala raspad sistema u kojem su popili 5 golova od Zwollea, ali uglavnom igra vrlo tvrdo (bez te utakmice u 13 odigranih gol razlika 12:12). Ni Heerenveen nije ofanzivno među top ekipama, i bolje djeluju u gostima gdje imaju više prostora, ali čisto sumnjam da će im danas domaćin "izaći u susret", već mi ovo djeluje kao tvrda utakmica, u kojoj se neće puno riskirati. Ovakav je koeficijent zbog prošlih susreta ove dvije ekipe, u kojima je bilo dosta golijada, ali današnji okviri utakmice mi se čine drugačiji. # Beverena je bilo svugdje po donjem dijelu tablice, ali su se u drugom dijelu izvukli, i serijom vrlo efikasnih utakmica izborili opstanak. Pred kraj su u odlučujućim utakmicama naravno odigrali tvrđe, ali vjerujem da će bez tereta borbe za opstanak, ponovo se vratiti otvorenijim i efikasnijim utakmicama. Standard je ostao na 7-mom mjestu, i nije uspio izboriti play off za prvaka, ali zaostatak je i onako preveliki za vodećim ekipama, pa ozbiljniju priliku ne bi ni imali. Ovako igraju "za čavle", jer se ovaj play off igra za jedno mjesto u kvalifikacijama Euro lige, a Standard je to već izborio u kupu, pa su odlučili dati priliku igračima koji će biti nosioci igre u idućim sezonama. Lokalni poznavatelji prilika misle da kvalitetom ti igrači ne zaostaju bitno za do sadašnjim prvotimcima, jedino im fali iskustva. U takvom sastavu sa 6/7 standardnih i 4/5 mlađih igrača, ne očekujem od njih neke taktičke ratove, već bih prije rekao da će se nadigravati. Problem kod obje ekipe je obrana, i zajedno su primili preko 100 golova u regularnom dijelu. # Braunschweig je daleko od doigravanja (zaostaje 3 pobjede), i lošiji od toga je samo utisak koji ostavljaju u zadnjim kolima (porazi od Bremerhavena i Mitteldeutchera koji su među najslabijim ekipama, kao i uvjerljivi poraz od Oldenburga, koji je u rangu Frankfurta). Frankfurt je na 4-tom mjestu, i bori se poredak od 2-gog do 7-og mjesta, stoga su im bodovi u svakoj utakmici od velike važnosti. U proteklim su sezonama ove ekipe pobijeđivale na svojim terenima, ali Frankfurt i u Euro kupu, i u prvenstvu djeluje puno kvalitetnije od domaćina.