04. 08. 2015.

rizik

Fyrstenberg/Gonzales - Fognini/Giraudo  1  1.22
Monaco - Young Boys  1  1.40

Ulog 1/10 Koeficijent: 1.71 bwin
Rez: 1.71

Fyrstenberg i Gonzales nisu top, ali su ozbiljan par. Nasuprot su im danas Fognini i njegov "kompić" rekreativac, koji je prije 5/6 godina na "vrhuncu karijere" dospio do 500-og mjesta rang liste. Od tada nema ozbiljnih mečeva. # U prvoj utakmici, Monaco je riješio pitanje prolaska, i danas neće biti neizvjesnosti. No razlika u klasi je bitna, gosti dolaze bez 5 igrača iz prve postave, što govori sa kakvim motivom dolaze, i mislim da domaćin neće propustiti priliku dobiti još jednu "pripremnu" utakmicu. 

tenis

Čilić - Chung AH-4,5  2  1.80

Ulog 1/10 bet365
Rez:1.80

Četvrta kola Pariza i Wimbledona svakako se ne mogu smatrati neuspjesima, ali još uvijek dojam koji Marin ostavlja, nije na nivou njegovog rankinga. Prvi meč na hardu, prvi meč nakon mjesec dana nakon trave. Marin jako rano hvata lopticu, što zbog želje da ostane u terenu, ili blizu osnovne linije, što zbog ne baš blistavog kretanja, i beton mu odgovara jer nema krivih odskoka, i podloga mu omogućava da se stigne namjestiti, a opet je dovoljno brza da njegov ritam ne može puno igrača pratiti. No da bi se posložila takva agresivna igra treba malo vremena i mečeva, a on to u ovom trenutku nema. Sa druge je strane vrlo perspektivni "nasljednik Nishikoria", koji je jučer razbio Selu. Vrlo brz, odlično se kreće, malo bezveznih razbacivanja, solidno koristi teren, kontrira kada ga se stisne, sve u svemu na betonu vrlo dobar, i brzo će u društvo Čorića, Zvereva i ostatka mlade ekipe koja će za koju godinu krojiti vrh rang liste. Vrlo neugodan metchup za Marina u prvom meču nakon pauze, i prvom meču na betonu, pa mi se 3 breaka razlike čine previše. Može se Marin servisom držati u meču, no očekujem da još neće biti na top nivou, naročito na returnu, i u defanzivi, koja mi ni inače nije jača strana.
Evo nas opet. Polako startaju sezone u sportovima koji se broje na ovim područjima,  pa resetiramo, i krećemo iz početka. Prvi dio je završen sa 14% zarade, što nije loše, ali nisam ni oduševljen. Letvica je na 20 %, i idemo ju preskočiti.