21. 02. 2016.

zašto ne

Malaga - Real  2  - Prvo, Malaga djeluje posloženije nego u prvo dijelu prvenstva, pa iako su gubili od Seville i Barecelone, pa i Villareala u gostima, i u tim su utakmicama ostavili solidan dojam. Real ipak u gostima ne djeluje tako moćno, a danas uz Balea nema ni Benzeme, pa je ofanzivni dio ostao na Ronaldu, kojeg kritiziraju da zabija samo na domaćem terenu, Iscu, Jesseu, koji su svakako odlični igrači, ali nemaju probojnost i kombinatoriku Benzeme i Balea. Osim toga Malagu je teško probiti, i primaju malo golova, a Real u gostima primi gol u zadnje vrijeme. Uz to mi se čini da je 10 bodova razlike koju je Barcelona stekla znak da su i u Realu svjesni da je naslov za ovu godinu van dohvata, pa je naglasak na Ligi prvaka, a da bi danas osim Benzeme, Balea, Pepea i ozlijeđenih, mogli istrčati sa još po nekim "rezervnim" igračem.

Čilić - Kyrgios -  2 - Istina je da je "tupko" ostavio strašan dojam do ovog finala. Ali, radi se o turniru serije 250, na kojem najbolji igrači igraju najblaže rečeno, opušteno. Osim toga slijedi bogati Dubai na betonu, pa svi žure u šoping, i odraditi koji trening. Čilić se servisom može držati u meču, a kako je ovo Kyrgiosu prilika da uzme prvi naslov, uz njegova inače "histerična izdanja", i on bi mogao osjetiti pritisak. Vjerujem da će se odlučivati meč u par loptica, i da je koeficijent kojim je Kyrgios postavljen za znatnog favorita premali.

Ujedno, isprika zbog rezultata ovaj tjedan, u kojem me tenis "razbucao". U Delrey Beachu u finalu nema nosioca, dok je u polufinalu bio jedan. U Riu u finalu nema nosioca, dok su polufinalu bili dvojica. Kod žena, u Dubaiu na brzoj betonskoj podlozi, naslov uvjerljivo osvaja Errani !!!, u finalu protiv Strycove !!!, a sve su nositeljice ispale u prvom kolu !!!. I u Riu u polufinalu nije bilo nositeljica, pa sve u svemu, tjedan u kojem su se događala razna čudesa, koja su koštala. Stoga sa tenisom malo opreznije, ali ove godine mislim da se neće ponoviti ovakav niz rezultata. Jučer su me razvalile i Mladenović/Garcia, a najbolji komentar je dala trenerica od Jurak, koja je savjetovala njoj i Chuang, da ne riskiraju nepotrebno, i da je sve što trebaju raditi vratiti korektnu lopticu preko mreže, i da ostave protivnicama da obave ostalo. I ove su to obavile autovima u prosjeku od metra i pol.

Nema komentara:

Objavi komentar