20. 02. 2016.

zašto ne

Dobio sam neke mailove, u kojima me pitate zašto se nisam kladio na ovaj ili onaj par, zašto nisam stavio neki "zicer" umjesto nekog para koji je pao, i slično, pa sam odlučio izdvajati dva/tri "narodna para" dnevno i objasniti zašto se nisam kladio.

Paire - Čilić - ideja Paire H+3,5  - Istina je da Marin ne igra na nivou koji se očekuje, i da se muči, naročito na returnu, a da je Paire, nakon što je gubio ove sezone od npr. Rubina, ili se mučio protiv Millota, dobio Wawrinku. No, jedna stvar upada u oči, a to je da Paire, kada set ne krene po njegovom ukusu, nerijetko odtankira ostatak seta (Millot 1:6, Wawrinka 1:6, Dodig 3:6, a moglo je uvjerljivije da Dodig nije razbacao nakon breaka), pa mi se oklada čini vrlo rizična, jer iako ne vjerujem da Marin može u dvoranskim uvjetima uzimati servis Paireu kada se sjeti, ali Paire može svoje servise razbacati kada se sjeti.

Bursa - Fenerbahce  ideja 2 - Istina je da Fenerbahce treba bodove u utrci sa Besiktasom, i da su u dobrom ozračju nakon pobjede protiv Lokomotiva, ali slijedi im uzvrat u Rusiji, pa nakon toga derbi sa Besiktasom za vikend. Danas vjerujem da će usprkos važnosti bodova, trener gostiju "ispremiješati" postavu, i da će neke nosice poštedjeti napora. U tom slučaju, njihova obrana i ne izgleda tako sigurno, pa Bursa može do gola, ili dva, a ne vjerujem da će "srljati" protiv Fenerbahcea kao što to rade u utakmicama sa ekipama koje nemaju njihov renome.

Kielce - Lowen - ideja 1 - Istina je da Jacobsen u ligi prvaka dozira minutažu, i da Lowen ne izgleda kao ekipa kojoj je previše stalo do plasmana u ovoj fazi, ali ako će štedjeti ozlijeđenog Peterssona, to znači više minuta za Reinkinda. Ako će Du Rietz više odmarati nakon što ga je Šešum složio na glavu, više će minuta imati Mensah Larsen, ili Kneer. Da ne nabrajam dalje, Lowen i sa smanjenom minutažom nekim igračima djeluje kao odlična ekipa, i nije razlika tako velika. Sa druge strane Kielce sa svojom obranom jednostavno ne može daleko. Imaju širinu, i nabijaju tempo, ali do vrhunskih rezultata jednostavno se više ne može kada redovno primaš 30 i više golova. Lijewski nije spreman, Tkaczyk je daleko od svojih najboljih dana, pa previše ovise o učinku Jureckog, i krila, no teško je tako igrati protiv vrhunskih ekipa. Jesu favoriti, i lako moguće da će dobiti "nezainteresirani" Lowen, no ne vjerujem im kada su protiv top ekipa.

Nema komentara:

Objavi komentar