17. 09. 2015.

ponosni navijač

Zanimljiva su ta dvostruka mjerila. Kada ne igraju dobro, secira ih se u detalje (Pivarić, Fernandes, Sigali, Eduardo, Antolić, Mamić), a kada odigraju ovakvu utakmicu onda je dovoljno "bravo dečki".
 Zarade im se kompariraju sa Hrvatskim prilikama, a nastupima su mjerilo Europski klubovi, i igrači koji igraju za višestruko veće ugovore (najčešće ne bez razloga).
 Prolaz protiv Moldea nije nešto, jer ih nisu razbili, a kada Molde izbaci Standard, to nije ništa neobično.
 A posebno je lijepo bilo vidjeti da je napokon jedan trener na klupi odbacio "halucinacije" o igranju lige prvaka bez pritiska, i ravnopravnoj igri sa protivnicima koji to po ničemu nisu. Kao i uvijek kada se nađu ekipe čiji igrači imaju ugovore na par stotina tisuća Eura (i kod većine realna je to vrijednost), i ekipa čiji igrači imaju ugovore od par miliona Eura (vrijedi isto) jedina prednost mogu biti Srce, Muda i volja i želja da se bori za svoju ekipu, da se pomogne suigraču, i jasna ideja što treba raditi na terenu.
 A sve je to jučer moj Dinamo pokazao. I zato kapa do poda Pivariću, Antoliću jer uz sva pljuvanja, i omalovažavanja, malo je reći da nije lako istrčati i odigrati ovakvu utakmicu. Jednako Sigaliu, Taravelu, Machadu, Fernandesu, Pintu, Soudaniju, Eduardu (purgeraj, samo tak)..., a za Ademija reći da spada u istu rečenicu sa Džemom Mustedanagićem, Ismetom Hadžićem, Vidukom i Jurićem mislim da je dovoljno. I još koju godinu, i svrstao bi se uz bok legendama, no bojim se da će brzo "orati i kopati" u nekom bogatijem klubu za višestruko veću lovu. I zaraditi svaki cent.
 I kao što u košarci svaki igrač mora trpjeti usporedbe sa Draženom, Tonijem, Dinom ili Stojkom, u rukometu sa Balićem, Džombom, Perom, Čavarom...tako i u Dinamu nije lako igrati u sjeni Zajeca, Mlinarića, Kranjčara, Cerina, Bobana, Prosinečkog, a u novijoj povijesti Čorluke, Modrića...a takvi se ne rađaju svaki dan, no jednu stvar i oni manje talentirani mogu. Boriti se i poštovati dres i klub. Još kada bi to uspjeli Mamić i navijači, ne bi bilo važno da li se prezimilo u Europi.

Nema komentara:

Objavi komentar